Μάρδας: Στόχος να κλείσει η διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν

Μάρδας: Στόχος να κλείσει η διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν

Στόχος της κυβέρνησης είναι να τελειώσει η διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», μια ημέρα μετά τις αποκαλύψεις, μέσω Wikileaks, για τον διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου για την Ελλάδα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι πρόκειται για «μια συζήτηση δύο ατόμων, ως εκ τούτου αν υπάρχει κάποια θέση εκ μέρους των πιστωτών ότι πρέπει να φτάσει η διαπραγμάτευση εκεί και έρθει και επίσημα στο τραπέζι», τότε η απάντηση της κυβέρνησης θα είναι ότι «πρέπει να τελειώσουμε το ταχύτερο δυνατό».

Ερωτηθείς για την άποψη που εξέφρασε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό ότι από τη στιγμή που υπάρχει ο ESM αυτός και μόνο θα έπρεπε να βρίσκεται στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Δημήτρης Μάρδας υποστήριξε ότι «τα της Ευρώπης έπρεπε να τα χειρίζεται η Ευρώπη».

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι η συζήτηση για το χρέος, για την οποία πιέζει το ΔΝΤ, «μπορεί να ολοκληρωθεί και σε επίπεδο Ευρώπης, μιας που αυτός ο φορέας ο οποίος ασχολείται με το θέμα είναι κατά κύριο λόγο η Ευρώπη και το ΔΝΤ σχεδόν έχει φύγει». «Το ξοφλάμε, τελειώνουμε», είπε χαρακτηριστικά.Σχόλια