Μάρδας: Βασίζεται στη διεθνή εμπειρία η εισήγηση για τους επενδυτές/ πρόσφυγες

Μάρδας: Βασίζεται στη διεθνή εμπειρία η εισήγηση για τους επενδυτές/ πρόσφυγες

Επιμένει στη θέση του ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, αναφορικά με την πρόταση περί δυνητικών επενδυτών/ προσφύγων, χαρακτηρίζοντάς την «εισήγηση που βασίζεται στη διεθνή εμπειρία», σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook.

Ωστόσο, σημειώνει παράλληλα ότι «δεν αποτελεί πολιτική αιχμής, αλλά εντάσσεται στα θέματα της πολιτικής χαμηλών ταχυτήτων».

Ακόμη, ο υφυπουργός Εξωτερικών βάλλει κατά της πρώην προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, απαντώντας στην οξεία επίθεση που του εξαπέλυσε μέσω Twitter («ναζιστικής κοπής το μέτρο Μάρδα»), δηλώνοντας ότι όταν τής ζητήθηκαν πέρυσι 5 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της Βουλής για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης «εκείνη αρνήθηκε πεισματικά να συμβάλει».

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Δημήτρη Μάρδα στο Facebook:

«Ως προς την εισήγηση αναφορικά με την προσέλκυση Σύριων επιχειρηματιών – προσφύγων που θα μπορούσαν να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα.

1. Όλα αποτελούν μια εισήγηση, που βασίζεται στην υφιστάμενη διεθνή εμπειρία, η οποία αναφέρεται σε επενδυτές- πρόσφυγες και βρίσκεται παντού αναρτημένη.

2. Δεν αποτελεί πολιτική αιχμής, αλλά εντάσσεται στα θέματα της πολιτικής χαμηλών ταχυτήτων.

3. Δε θέτει διακριτική συμπεριφορά ανάμεσα στους πρόσφυγες. Το πρόγραμμα λόγου χάρη της ενοικίασης κατοικίας για όλους τους πρόσφυγες είναι ένα από τα τέσσερα προγράμματα προσωρινής εγκατάστασης του ΟΗΕ-ECHO.

4. Ως προς το χαρακτηρισμό εκ μέρους της κας Κωνσταντοπούλου ότι η όλη πρόταση είναι ναζιστικό μέτρο, να υπενθυμίσουμε ότι όταν ζητήθηκαν πέρυσι 5 εκ ευρώ από τον προϋπολογισμό της Βουλής (με αποθεματικά 65 εκ. ευρώ) για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης η τότε πρόεδρος της Βουλής με όλη την ευαισθησία που τη διακρίνει (επιλεκτική φυσικά) αρνήθηκε πεισματικά να συμβάλει».Σχόλια