Μαρινόπουλος ΑΕ: «Μονόδρομος» η υπαγωγή σε διαδικασία εξυγίανσης

Αίτηση υπαγωγής σε διαδικασία εξυγίανσης κατέθεσε η Μαρινόπουλος Α.Ε. στο Πρωτοδικείο Αθηνών, με την εκδίκαση του αιτήματος να ορίζεται για την 1η Ιουλίου.

Σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία χαρακτηρίζει την παραπάνω κίνηση «μονόδρομο», και επισημαίνει ότι στόχος είναι η σταδιακή μετάβαση στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.

«Η εταιρεία παραμένει σε συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες» τονίζει η Μαρινόπουλος ΑΕ.

Σημειώνεται ότι η αλυσίδα των σούπερ μάρκετ διαθέτει δεκάδες υποκαταστήματα πανελλαδικά τα οποία απασχολούν περί τους 13.000 εργαζομένους, ενώ με αυτή συνεργάζονται πολλοί Έλληνες και ξένοι προμηθευτές.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της εταιρείας:

«ΑΙΤΗΜΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ

Η Μαρινόπουλος ΑΕ ανακοινώνει ότι σήμερα κατέθεσε, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αίτημα για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει τους υπ’ αριθμόν 4072/2012 και 4013/2011 Νόμους. Η εκδίκαση του αιτήματος από το Πρωτοδικείο Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου.

Η υπαγωγή της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της, σε αυτή τη φάση, και τη σταδιακή μετάβαση στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.

Κύρια σημεία του σχεδίου αυτού, αποτελούν η βελτίωση της απρόσκοπτης λειτουργίας, η αύξηση των πωλήσεων, η βέλτιστη αξιοποίηση των καναλιών διανομής και η πλήρη αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής λειτουργίας και διαχείρισης.

Στην παρούσα φάση η ένταξη της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης είναι μονόδρομος, καθώς αποτελεί τη μόνη επιλογή για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ως μια βιώσιμη οικονομική μονάδα με βασικά οφέλη τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, και της διασφάλισης των οφειλών προς τους προμηθευτές που αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης.

Η εταιρεία παραμένει σε συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες και θα επανέλθει με σχετικές ενημερώσεις αναφορικά με την πορεία του σχεδιασμού της».

 

 Σχόλια