Μάθανε πως… «εκβιαζόμαστε» πλακώσανε κι οι Γάλλοι – Απίστευτο περιστατικό στον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου

Μάθανε πως… «εκβιαζόμαστε» πλακώσανε κι οι Γάλλοι – Απίστευτο περιστατικό στον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου

Ένα πραγματικά απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στη Λίνδο της Ρόδου το οποίο ωστόσο είναι ενδεικτικό για την εικόνα αποικίας που κατάφεραν να δώσουν στη χώρα τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η νυν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που απέχει πολύ από εκείνη μιας χώρας περήφανης και ανεξάρτητης, λέξεις που δεν έλειπαν ποτέ από την προεκλογική ρητορεία του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Μετά τις συνεχείς παλλινωδίες τις κυβέρνησης που οδήγησαν στη σύναψη μιας συνθήκης που μάλλον δεν θα την υπέγραφε ούτε χώρα της υποσαχάριας Αφρικής, κανένα υπόλειμμα αξιοπρέπειας πλέον δεν έχει μείνει προς αυτήν, ούτε καν από τους κάθε λογής «πολιτισμένους» ευρωπαίους τουρίστες που τώρα την αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά ως χωράφι του παππού τους μέσα στο οποίο πλέον μπορούν να κάνουν, όχι απλώς ό,τι θέλουν αλλά ό,τι γουστάρουν. Ακόμη και να μη πληρώνουν εισιτήρια σε Αρχαιολογικούς χώρους αφού, έτσι κι αλλιώς, αισθάνονται πως τούτο το κομμάτι γης πλέον τους… ανήκει !!!

Έτσι προφανώς σκέφτηκαν και κάποιοι Γάλλοι τουρίστες που παραθερίζουν στη Ρόδο και οι οποίοι αρνήθηκαν να πληρώσουν το αντίτιμο προκειμένου να περάσουν στον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου, επειδή «τώρα πιά, όλα τούτα είναι δικά τους» !!!

Όπως ήταν αναμενόμενο, απλώς θέμα χρόνου ήταν να ανάψουν τα αίματα και να ακολουθήσει έντονος διαπληκτισμός, με τους σοκαρισμένους εργαζόμενους της Ακρόπολης να καλούνται να αντιπετωπίσουν τη χυδαιότητα των συγκεκριμένων ατόμων, οι οποίοι με θράσος χιλίων πιθήκων ισχυρίστηκαν πως «από τη στιγμή που η χώρα τους μας δανείζει, δεν έχουν καμία υποχρέωση να πληρώνουν για την είσοδό τους σε μουσεία και αξιοθέατα»!

Φυσικά το γελοίο αίτημά τους δεν έγινε δεκτό και απομακρύνθηκαν άρον άρον από τον χώρο. Το επεισόδιο αναφέρει σήμερα και η τοπική εφημερίδα “Ροδιακή”.

Πάντως όπως έχουν καταγγείλει άνθρωποι του νησιού, έχουν αντιμετωπίσει κι άλλες φορές παρόμοιες συμπεριφορές. Πρόσφατα μια μεγάλη παρέα Γερμανών δεν ήθελε να πληρώσει σε εστιατόριο επειδή… η χώρα μας χρωστάει χρήματα στη δική τους.Σχόλια