Μάθε για ποιο πράγμα νιώθουν ανασφάλεια οι άνδρες στο κρεβάτι

Μάθε για ποιο πράγμα νιώθουν ανασφάλεια οι άνδρες στο κρεβάτι

Δεν είμαστε μόνο εμείς που νιώθουμε ανασφάλεια στο κρεβάτι, αλλά και οι άνδρες. Η παρακάτω έρευνα αποδεικνύει πως το ανδρικό φύλο δίνει πολύ μεγάλη σημασία στη ποσότητα του σπέρματος κατά την εκσπερμάτωση. Διάβασε παρακάτω τη σχετική έρευνα.

 

Μια μικρή μελέτη που παρουσιάστηκε το περασμένο φθινόπωρο στην Παγκόσμια Συνάντηση για την Σεξουαλικότητα και μόλις δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine διαπίστωσε ότι οι άντρες έχουν την τάση να υπερβάλλουν για την ποσότητα που εκσπερματώνουν κάθε φορά και αυτή η ποσότητα έχει να κάνει με το πόσο σεξουαλικά ικανοποιημένοι είναι .

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε όμως είναι γιατί οι άντρες πιστεύουν ότι η ποσότητα του σπέρματος έχει να κάνει με τις επιδόσεις τους στο κρεβάτι. Σύμφωνα με τον σεξολόγο και συγγραφέα από τη Νέα Υόρκη Ian Kerner, αυτό έχει να κάνει με την γενικότερη πεποίθηση και νοοτροπία τους «με το όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο.»

Αντανακλά επίσης και τον τρόπο με τον οποίο το πορνό έχει διαμορφώσει τις απόψεις των ανδρών για το τι είναι φυσιολογικό και τι δεν είναι. «Βλέπω πολλούς άνδρες που ανησυχούν ότι δεν εκσπερματώνουν αρκετά», λέει ο Kerner. «Αυτή η ανησυχία φαίνεται να οδηγείται από τις προσδοκίες που έχουν με αυτά που βλέπουν στο πορνό, όπου ένας άντρας θα παράγει ίσως και πλαστή ποσότητα του σπέρματος.»

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η μέση ποσότητα σπέρματος που βγαίνει κατά τη διάρκεια ενός αντρικού οργασμού είναι το 1/3 από ένα κουταλάκι του γλυκού το minimum και λίγο περισσότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού το maximum. Η ποσότητα πάντως εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το πόσος καιρός έχει περάσει από την τελευταία κορύφωση καθώς και η ηλικία (από τα 40 και άνω οι άντρες εκσπερματώνουν λιγότερο.)

Τέλος η ποσότητα του σπέρματος γενικότερα δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τις σεξουαλικές αντοχές, λέει ο Kerner.

 

 Σχόλια