Μάθε πως θα τον διεκδικήσεις από την άλλη

Μάθε πως θα τον διεκδικήσεις από την άλλη

Τη στιγμή που βλέπεις ότι με το σύντροφό σου είσαι  ευτυχισμένη, πάντα κάτι θα βρεθεί να στο χαλάσει. Μαθαίνεις ότι το ταίρι σου βλέπει και άλλη εκτός από εσένα. Νευριάζεις μεν αλλά τον θέλεις δικό σου. Πως θα καταφέρεις να τον κερδίσεις από την άλλη;

 

Αυτογνωσιά είναι η λέξη κλειδί…

Αναζητώντας να βρεις τι πήγε στραβά, μια πρώτη σκέψη σου θα είναι η σύγκριση της συμπεριφοράς του με τη δική σου αφοσίωση. «Κι εγώ δεν καλυπτόμουν απόλυτα από τη σχέση μας» ή «Κι εγώ είχα ευκαιρίες, αλλά του έμεινα πιστή». Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι μολονότι τα ξενοκοιτάγματα (και ό,τι επακολουθεί) δεν συνιστούν αποκλειστικά ανδρική συμπεριφορά, μια γυναίκα απιστεί, γιατί πρώτον, δεν είναι ικανοποιημένη από τη σχέση της και, δεύτερον, το διαπράττει συνήθως έχοντας συναισθηματική εμπλοκή και με κάποιον με τον οποίο πιστεύει ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει μια πιο μόνιμη κατάσταση. Οι άντρες πάλι μπορούν να εμπλακούν σε μια παράλληλη σχέση  απλά από ανία. Θέλουν και την σιγουριά της σχέσης αλλά και το σασπένς του παράνομου πάθους.

 

Συμβούλη: Προσοχή στις ενοχές. Το τελευταίο που πρέπει να κάνεις είναι να σταθείς μπροστά στον καθρέφτη, αντικρίζοντας το πρησμένο από το κλάμα πρόσωπό σου, να στεκάρεις τα παχάκια γύρω από τη μέση σου και να σε πιάσει κρίση με σκέψεις πως δεν είσαι όμορφη και υστερείς σε προσωπικότητα και εξυπνάδα. Ωραία, η πράξη του ισοδυναμεί με μια εν μέρει απόρριψη. Αλλά στο κάτω κάτω κι εσύ δεν πέρασες φάσεις στις οποίες αναρωτήθηκες τι του βρίσκεις και δεν την κάνεις; Ακόμα και αν προς το παρόν εκείνος βρίσκει αλλού θέλγητρα και δεν αποζήτα να φτιάξετε μαζί  ξανά την σχέση σας κάποτε σας  είχε αγαπήσει και ερωτευτεί ειλικρινά.

 

Δώστου χρόνο και χώρο

Φυσικά και θα κλάψεις. Θα σας έρχεται να ουρλιάξεις και να βρίσεις, να μεθύσεις ή να αδειάσεις το ψυγείο. Κάντο. Αλλά όχι μπροστά του. Το μόνο που θα πετύχεις έτσι είναι να του υποδείξεις μια σχέση που μπροστά της η άλλη, τη παράλληλη, θα φαίνεται δελεαστικά ισορροπημένη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μιλήσεις για όσα έχεις να του προσάψεις. Απλώς, κάντο ψυχρά και ειρωνικά. Ναι, είναι δύσκολο. Γι’ αυτό χρειάζεται χρόνος και απόσταση για να «κρυώσει» ο θυμός σου.. Ποτέ μην κάνεις συζητήσεις ή ενεργείς εν θερμώ.

 

Μην τον παρακαλέσεις να ξαναγυρίσει

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απωθητικό όταν ο άλλος έχει ξελογιαστεί. Ακόμα και αν διστάσει μπροστά στον οίκτο και στις ενοχές ή υποκύψει προσωρινά σε ένα συναισθηματικό εκβιασμό, μάλλον θα συνεχίσει το διπλό παιχνίδι και όπου βγάλει.

 
Περιποιήσου τον εαυτό σου

Αλλάξε κόμμωση, αγόρασε ρούχα και εσώρουχα (ξεχνώντας πού και πού ένα ολοκαίνουργιο δαντελωτό σλιπάκι στο μπάνιο), αύξησε τις εξόδους, όσο κι αν αισθάνεσαι πως θα προτιμούσες να καθίσεις να ξαναδείς τον «Τιτανικό» στο DVD θρηνώντας το ναυάγιο του έρωτά σας. Βγες ακόμα και μόνη σου. Ζόρισε τον εαυτό σου να δραστηριοποιείται και μη δίνεις αναφορά για τις κινήσεις σου. Διεκδίκησε βραδινές εξόδους και άφησε να δημιουργηθούν υπόνοιες πως κάτι ενδιαφέρον «τρέχει», χωρίς όμως να μιλήσεις για θαυμαστές.

 

Πάψε να του προσφέρεις οικιακή θαλπωρή

Αν δεν μένετε στο ίδιο σπίτι, εξαφανίσου στο δικό σου. Μην του απαντάς στα τηλέφωνα ή τα μηνύματα, μη δίνεις σημεία ζωής. Όταν πιάνεις τον εαυτό σου να κολλάει σε επαναλαμβανόμενες αλυσίδες σκέψεων, ασχολήσου με κάτι άλλο. Μην ξύνεις την πληγή λέγοντας και ξαναλέγοντας την ίδια ιστορία δεξιά και αριστερά.  Άσε που θα βρεθούν και πολλοί να σου πουν την γνώμη τους και να σε μπερδέψουν. Σου τρώει ενέργεια. Δήλωσε πρώτη στους φίλους ότι δεν θέλεις να το συζητάς. Άφησε το χρόνο να κάνει τη δουλειά του, να αποκαλύψει τις αδυναμίες στο ειδύλλιό του, να τον κάνει να σε νοσταλγήσει. Δεν είναι εύκολο αλλά ούτε και γρήγορο. Δεν είναι καν σίγουρο ότι θα πετύχει. Όμως, είναι ο μόνος τρόπος που έχει κάποιες πιθανότητες επιτυχίας και σίγουρα θα σε βοηθήσει να κρατήσεις την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό σου άθικτα.

 

Ξαναβρές τα δικά σου κομμάτια

Οι σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις έχουν ένα κακό: συχνά μας παρασύρουν να χάνουμε τα ενδιαφέροντά μας. Κοινή ζωή σημαίνει κοινές συναναστροφές, στέκια, ασχολίες. Έτσι, πολλές φορές ο ένας καταλήγει να απαρνηθεί «κομμάτια» του εαυτού του. Αν έχεις κάνει κάτι τέτοιο, θα χρειαστεί να ξαναβρείς τα νήματα των απολύτως δικών σου ενδιαφερόντων και γνωριμιών. Αν, πάλι, τα είχες διατηρήσει, αυτός ο δικός σου κόσμος θα γίνει ένα ήρεμο καταφύγιο μέσα στη θύελλα που περνάς. Ακόμα κι αν τελικά ξαναβρεθείς μαζί του, μην εγκαταλείψεις με τίποτα τις προσωπικές σου αγάπες, τα χόμπι, τις φιλίες.

 

Τι δεν πρέπει να κάνεις σε καμιά περίπτωση αν θέλεις να γυρίσει επειδή κατάλαβε την αξία της σχέσης σας.


1. Μην επιχειρήσεις να τον ξανακερδίσεις με τα σεξουαλικά σου θέλγητρα (ή θα σε απορρίψει ή θα σε χρησιμοποιήσει). Αν με δική του πρωτοβουλία σε προσεγγίσει ερωτικά, μην τον αφήσεις.

 

2. Μην ασχολείσαι καθόλου με την «άλλη». Μη συγκρίνεσαι μαζί της και μην τη βρίζεις μπροστά του.

 

3. Μην του επιστρέψεις τα πράγματά του κατεστραμμένα. Μην του σπάσεις το αμάξι ούτε τα να του κάψεις το σπίτι!!

 

4. Μην ανταποδώσεις τα ίσα πηγαίνοντας με άλλον απλώς για αντίποινα, προπάντων με κοινό γνωστό.

 

5. Μη συχνάζεις στα μέρη όπου πηγαίνει με την καινούργια. Αν συναντηθείτε τυχαία, αδιαφόρησε και αποχώρησε.

 

6. Μην τον ρωτάς για τα προσωπικά ή τη ζωή του. Χαμογέλα ευγενικά και αδιάφορα.

 

7. Μην τον ρεζιλεύεις σε όλο τον περίγυρο, εφόσον σκοπεύεις να ξανά είσαι μαζί του.

 

8. Να ξέρεις ότι η μνησικακία, η πικρία, η αίσθηση ότι αδικήθηκες, η επιθυμία για εκδίκηση ή έστω ανταπόδοση μπλοκάρουν την ψυχική σου ενέργεια αλλά και τη δυναμική του σκοπού σου. Αν δεν συγχωρέσεις τον άντρα που επιθυμείς, είναι αδύνατον να προχωρήσεις, είτε μαζί του είτε μόνη σου.

 
9. Ακόμα κι αν οι όλες οι προσπάθειές δεν εξασφαλίσουν το γυρισμό του, η δουλειά που κάνεις μέσα σου αυτό το διάστημα, θα σε βοηθήσει να κερδίσεις πρώτα απ’ όλα τον εαυτό σου. Και αυτή είναι η καλύτερη εγγύηση για τη μελλοντική σου ευτυχία, μαζί του ή με κάποιον άλλον.

 

Αν θέλεις να φερθείς με περισσότερη πονηριά και να εξουδετερώσεις την αντίπαλο σου έχουμε πάλι 10 κόλπα που είναι αποτελεσματικά:

1. Πότε μα ποτέ δεν δείχνεις ότι γνωρίζεις την ύπαρξη της Άλλης.

 

2. Είσαι μια γλυκιά γατούλα πάντα σε όλα τα τηλεφωνήματά σου και ειδικότερα όταν γνωρίζεις πως ο άντρας σου βρίσκεται εκείνη την στιγμή μαζί της. Οπότε ο μύθος ότι μετάξι σας υπάρχει το χάος πάει αυτομάτως περίπατο.

 

3. Κανονίζεις πάντα πράγματα από καιρό πριν με δήθεν φίλες σου έτσι ώστε να του προσφέρεις την δυνατότητα να κλείσει άνετα το «πικάντικο» ραντεβού του και τελευταία στιγμή του το ακυρώνεις με τέτοιο τρόπο ώστε να αναγκαστεί να κάτσει μαζί σου.

 

4. Του προσφέρεις έντονες στιγμές στο σεξ φροντίζοντας να αφήσεις και εμπράκτως τα πειστήρια του εγκλήματος πάνω του.

 

5. Του στέλνεις δωράκια στο γραφείο και φυσικά στο ξενοδοχείο του επαγγελματικού του ταξιδιού συνοδευόμενα από ρομαντικές καρτ ούλες και γεμάτα υπονοούμενα μηνύματα για το τι θα επακολουθήσει από κοντά.

 

6. Ανανεώνεσαι εσωτερικά και εξωτερικά δίνοντας έμφαση στα θετικά πράγματα που λατρεύει σε σένα.

 

7. Οργανώνεις ρομαντικά ραντεβού από το πουθενά και πάντοτε Σ/Κ για τους δύο σας.

 

8. Φροντίζεις πάντοτε να έχεις υπομονή και μια καλή κουβέντα για αυτόν στο τέλος της ημέρας του.

 

9. Άρχισε να του γίνεσαι απαραίτητη ακόμα και στο γήπεδο. Φρόντισε πάντοτε να περνάτε μαζί υπέροχα!!

 

 

 Σχόλια