Μάθε πόσες θερμίδες χάνεις κάνοντας θαλάσσια σπορ

Μάθε πόσες θερμίδες χάνεις κάνοντας θαλάσσια σπορ

Είναι ευκαιρία, τώρα που είναι καλοκαίρι, να το εκμεταλλευτείς. Τώρα που θα βρίσκεσαι πιο κοντά στη θάλασσα δοκίμασε να κάνεις θαλάσσια σπορ και άσκηση στη παραλία, έτσι ώστε να απολαύσεις ακόμα περισσότερο τις διακοπές σου, αλλά και να κάψεις θερμίδες. Διάβασε πιο κάτω πόσες θερμίδες καις κάνοντας τα παρακάτω αθλήματα στη παραλία.

 

Κολύμπι: ώρα για απλωτές

Το κολύμπι στην θάλασσα μπορεί να αποτελέσει μια πολύ αναζωογονητική μορφή άσκησης τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Το κολύμπι είναι αερόβια άσκηση γυμνάζει όλο το σώμα, την καρδιά και προσφέρεται για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Η άνωση του νερού μπορεί να μειώσει το ΣΒ (σωματικό βάρος) μέχρι και 90% με αποτέλεσμα να μειώνονται οι επιβαρύνσεις στις αρθρώσεις και στους συνδέσμους και οι κινήσεις στο νερό να γίνονται ευκολότερα και με λιγότερους περιορισμούς. Αύτη η ιδιότητα του νερού συνεπώς κάνει την άσκηση στη θάλασσα ιδανική για ανθρώπους με μυοσκελετικά προβλήματα, ανθρώπους υπέρβαρους που θέλουν να χάσουν βάρος. Θερμίδες: για περίπου 30 λεπτά ελεύθερης κολύμβησης ένας άνδρας (βάρους 75 κιλών) θα χάσει 276 θερμίδες και μία γυναίκα (βάρους 60 κιλών) 221 θερμίδες.

 

Θαλάσσιο ποδήλατο: βόλτα με οφέλη

d04b15

Ένας ευχάριστος τρόπος να γυμναστείς αλλά και να χαρείς την θάλασσα είναι το θαλάσσιο ποδήλατο. Αποτελεί ιδανική άσκηση για παρέα και δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη τεχνική. Με το θαλάσσιο ποδήλατο γυμνάζονται κυρίως τα πόδια και ανάλογα με την ένταση που θα κάνεις πετάλι αλλά και την απόσταση που θα διανύσεις μπορεί να κάψεις περισσότερες ή λιγότερες θερμίδες. Αν έχεις πρόβλημα με το γόνατο σου αποφύγεις να κάνεις γρήγορο πετάλι. Θερμίδες: για περίπου 30 λεπτά εξάσκησης με θαλάσσιο ποδήλατο, ένας άνδρας θα κάψει 157 θερμίδες και μια γυναίκα 126 θερμίδες.

 

Ρακέτες: εξάσκηση στην άμμο

raketes

Ίσως το πιο δημοφιλές παιχνίδι εκτός νερού στην άμμο. Στόχος του παιχνιδιού να μην πέσει το κίτρινο μπαλάκι κάτω. Αυτό όμως δεν είναι εφικτό με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετό κυνηγητό της κίτρινης μπάλας μέσα και έξω από τον νερό κάνοντας τις ρακέτες ιδανική άσκηση για να γυμνάζεται όλο το σώμα αλλά και η καρδιά. Θερμίδες: για μισή ώρα εξάσκησης στις ρακέτες ένας άνδρας θα χάσει 197 θερμίδες και μία γυναίκα 157,5 θερμίδες.

 

Θαλάσσιο σκι: θεαματικό και αποτελεσματικό

waterski01

Απαιτεί συντονισμό κινήσεων και ισορροπία. Αν είσαι αρχάρια ίσως και να δυσκολευτείς λίγο αρχικά, όμως από το πρώτο κιόλας μάθημα μπορείς να καταφέρεις να βγεις και να παραμείνεις εκτός νερού. Συστήνεται να αρχίσεις με 2 πέδιλα και όσο αποκτάς εμπειρία να περάσεις στο μονό. Το θαλάσσιο σκι απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και είναι ο τέλειος τρόπος να γυμνάσεις χέρια, πόδια, κοιλιά. Θερμίδες: για ένα μισάωρο άθλησης με θαλάσσιο σκι ένας άνδρας θα χάσει 237 θερμίδες και μια γυναίκα 189 θερμίδες.

 

Πολλά είναι τα σπορ με τα οποία μπορείς να ασχοληθείς, να κάψεις θερμίδες και παράλληλα να δροσιστείς. Διάλεξε το αγαπημένο σου και καλές διακοπές!

 

 

 Σχόλια