17:34 Τρίτη 23 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Μάθετε ποιες είναι οι τροφές με αντικαρκινική δράση

Μάθετε ποιες είναι οι τροφές με αντικαρκινική δράση

Με τον καρκίνο να «καλπάζει» τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς κάθε χρόνο περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι λαμβάνουν σχετική διάγνωση, η ανησυχία όλων είναι μεγάλη, ενώ οι τρόποι «οχύρωσης» του οργανισμού θεωρούνται πολύτιμοι.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένα επιστημονικά δεδομένα, υπάρχουν τροφές των οποίων τα συστατικά, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου.

Ωστόσο, σύμφωνα με το αμερικάνικο Ινστιτούτο Έρευνας κατά του Καρκίνου, αλλά και το Παγκόσμιο Κέντρο Ερευνών κατά του Καρκίνου, έχει αποδειχθεί πως οι τροφές φυτικής προέλευσης έχουν προστατευτική δράση απέναντι σε πλήθος καρκίνων, όπως του οισοφαγικού, του καρκίνου του στομάχου, του εντέρου, του ήπατος, του παγκρέατος, των ωοθηκών, του ενδομητρίου και του προστάτη.

Δείτε ποιες είναι αυτές, προκειμένου να προστατέψετε, κατά τον δυνατόν, τον εαυτό σας και τους γύρω σας:

Κρεμμύδι και σκόρδο

Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωσή τους, όπως και του πράσου, αυξάνει τη δραστηριότητα των απρόσβλητων κυττάρων που καταπολεμούν τον καρκίνο, εμποδίζοντας τις καρκινογενείς ουσίες από το να εισέλθουν στα υγιή κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα καθυστερούν την ανάπτυξη όγκων. Μάλιστα, πρόσφατες μελέτες έχουν καταδείξει τη δράση τους έναντι του καρκίνου του στομάχου, του οισοφάγου και του εντέρου.

Καυτερές πιπεριές

Περιέχουν καψαϊκίνη, που εξουδετερώνει την καρκινική ουσία νιτροσαμίνη, αποτρέποντας την εμφάνιση καρκίνου του μαστού.

Καρότα

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Γεωργικών Επιστημών της Δανίας διαπίστωσαν ότι καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται πιο αργά όταν εκτίθενται σε φαλκαρινόλη, μία ουσία που περιέχεται στα καρότα. Παράλληλα, έχει αποδειχθεί ότι η βήτα καροτίνη περιορίζει την πιθανότητα εμφάνισης συγκεκριμένων ειδών καρκίνου.

Πράσινο και μαύρο τσάι

Όπως δημοσιεύεται στο «Journal of Cellular Biochemistry» οι πολυφαινόλες που περιέχουν, είναι γνωστές για τη δράση τους κατά τη διαίρεση των καρκινικών κυττάρων.

Λαχανικά

Λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, το φυτοχημικό ινδόλη-3-καρβινόλη, αλλά και σουλφοραφάνη τα οποία δρουν κατά του καρκίνου και ιδιαιτέρως ενάντια σε συγκεκριμένες μορφές όπως του μαστού και του εντέρου.

Πηγή: onmed.gr

Πηγή : isotimos.com

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας