Μαθήματα «δημοσιογραφίας»: Παρουσίασαν σκηνές από video game ως… υλικό από τις ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία (βίντεο)

Μαθήματα «δημοσιογραφίας»: Παρουσίασαν σκηνές από video game ως… υλικό από τις ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία (βίντεο)

Σε μια απίστευτη γκάφα (;) υπέπεσε Αιγύπτιος δημοσιογράφος, ο οποίος παρουσίασε στους τηλεθεατές βίντεο που υποτίθεται πως ήταν υλικό από τις ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία, ωστόσο, στην πραγματικότητα, επρόκειτο για σκηνές από ένα… video game!

Αναλυτικότερα, και όπως αναφέρει η Washington Post, αυτό που ο Αχμέντ Μούσα παρουσίασε ως υλικό από τις ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία, εκθειάζοντας μάλιστα τον ρωσικό στρατό για την αποτελεσματικότητά του, προέρχεται από βίντεο που είχε δημοσιευθεί στο YouTube πριν από πέντε χρόνια, και αποτελεί μέρος βιντεοπαιχνιδιού!

Τον δημοσιογράφο «ξεμπρόστιασε» και blog στην Αίγυπτο, που έγραψε ότι το υλικό που προβλήθηκε προέρχεται από το video game «Apache Air Assault», το οποίο δημιουργήθηκε από ρωσική εταιρεία και κυκλοφόρησε το 2010!

«Να σας πω για τη Ρωσία. Η Ρωσία δεν παίζει. Οι ΗΠΑ έπαιζαν, δεν προσπαθούσαν να χτυπήσουν το Ισλαμικό Κράτος. Αλλά οι Ρώσοι το έκαναν. Τώρα θα δείτε ένα τρομακτικό βίντεο, τρομακτικό», λέει ο δημοσιογράφος, προλογίζοντας το επίμαχο βίντεο…

Παρακολουθήστε το:

Σχόλια