«Μάτωσε» το υπουργείο Υγείας – ΦΩΤΟ

«Μάτωσε» το υπουργείο Υγείας – ΦΩΤΟ

Την δυσαρέσκεια τους απέναντι στις φοβερές ελλείψεις που παρουσιάζει το σύστημα υγείας της χώρας εξέφρασαν νωρίς το πρωί μέλη της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας.

Εργαζόμενοι του ΕΣΥ, κρεμώντας «ματωμένες» ποδιές βαμμένες με κόκκινο χρώμα- έξω από το υπουργείο Υγείας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε πορεία προς τη Βουλή.«Είναι μέρα προβληματισμού για τις δραματικές συνθήκες στο χώρο της δημόσιας υγείας τόσο για τον κλάδο τους όσο και οι ασθενείς», λένε οι νοσηλευτές ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), κ. Δημήτρη Σκουτέλη αναφέρει πως «πρόκειται για μια ιδιαίτερη ημέρα για το νοσηλευτικό κλάδο που με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση καθημερινά κάτω από δυσβάσταχτες συνθήκες εργασίας προσφέρουν υπηρεσίες σε Έλληνες και πρόσφυγες, ωστόσο απέχει μακράν από το να είναι ημέρας γιορτής».
Σύμφωνα με την ΕΝΕ, η σημερινή ημέρα θα ήταν ημέρα γιορτής, εάν είχαν καλυφθεί οι κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων και ειδικότερα  των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) διασφαλίζοντας έτσι τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας  και δεν αναγκάζονταν οι νέοι συνάδελφοι να αφήσουν την πατρίδα για την εξεύρεση εργασίας.Σχόλια