…«Μαύρος καπνός» από το ΣτΕ

…«Μαύρος καπνός» από το ΣτΕ

Χωρίς να καταλήξει σε απόφαση για το εάν θα γίνουν δεκτές ή όχι οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών, ολοκληρώθηκε και η σημερινή διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ακόμα μία συνεδρίαση με εντάσεις.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα συνεδριάσει εκ νέου το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ η επόμενη διάσκεψη του ΣτΕ θα προσδιοριστεί από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας, Νικόλαο Σακελλαρίου.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή διαδικασία δόθηκε μάχη επιχειρημάτων σχετικά με το παραδεκτό ή όχι των προσφυγών, χωρίς ωστόσο να παρθεί κάποια απόφαση.

Η διάσκεψη ολοκληρώθηκε στις 3 μ.μ., ενώ είχε προηγηθεί διακοπή μιας και πλέον ώρας λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα, που αποδείχθηκε φάρσα.

Στα της διαδικασίας, αν γίνει δεκτή η εισήγηση του συμβούλου Επικρατείας Γιώργου Παπαγεωργίου, ο οποίος φέρεται να έχει ταχθεί υπέρ της απόρριψης των προσφυγών, τότε η Ολομέλεια δε θα εξετάσει, σε αυτή τη φάση, επί της συνταγματικότητας ή όχι του νόμου Παππά.

Ωστόσο, η Ολομέλεια θα επανέλθει στις 13 Ιανουαρίου για να κρίνει επί της συνταγματικότητας ή μη του νόμου της κυβέρνησης, καθώς θα εκδικαστούν οι νέες προσφυγές με άλλη νομική βάση.

Αντιθέτως, εφόσον σε αυτή τη φάση, στη συζήτηση στην οποία μετέχουν 31 δικαστές, ξεπεραστεί ο σκόπελος του προκαταρκτικού νομικού σταδίου, οι δικαστές θα προχωρήσουν στην ουσία της υπόθεσης, προκειμένου να κριθεί το Συνταγματικό και νομικό σκέλος των αιτήσεων ακυρώσεων των τηλεοπτικών σταθμών και κατά προέκταση η τύχη των τηλεοπτικών αδειών.Σχόλια