Μαυρωτάς: Ενδείξεις, αναφορές, όχι όμως αποδείξεις για τρίγωνο διαπλοκής

Μαυρωτάς: Ενδείξεις, αναφορές, όχι όμως αποδείξεις για τρίγωνο διαπλοκής

«Όσο και αν προσπάθησαν κάποιοι να κάνουν σόου, αυτό που προέκυψε από την Εξεταστική Επιτροπή δεν θα πω ότι ήταν άνθρακες ο θησαυρός, αλλά ούτε ότι μείναμε με το στόμα ανοιχτό».

Ο Γιώργος Μαυρωτάς, εκ μέρους του Ποταμιού, έδωσε έμφαση στο ότι το κόμμα του δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ δάνειο, τονίζοντας ότι θα ήταν προνομιακό τοπίο να κάνουμε σόου, καθώς δεν έχουμε τις αμαρτίες του παρελθόντος, αλλά έχουμε την αγωνία πώς θα προσπαθήσουμε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια ζητήματα.

Αναφερόμενος στα δάνεια των κομμάτων, ο κ. Μαυρωτάς υπογράμμισε, ότι από τις εργασίες της Εξεταστικής προέκυψε, ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στην περίοδο των παχέων αγελάδων, κατέφευγαν σε γενναίο κρατικό δανεισμό, με διοικήσεις διορισμένες και όχι αποκλειστικά με χρηματοοικονομικά κριτήρια, προσθέτοντας ότι «όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να εξεγείρεται γιατί αποδείχτηκε καλός μαθητής του παλιού συστήματος».
«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρωστούν συνολικά 400 εκατ. ευρώ που έχουν κοκκινίσει, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει πάρει δάνεια ύψους 8 εκατ. τελευταία, άρχισαν και αυτού να κοκκινίζουν», σημείωσε ο κ. Μαυρωτάς και πρόσθεσε:

«Το μεγάλο ερώτημα προς τα παλιά κόμματα δεν είναι πώς τα πήραν, αλλά τι τα έκαναν και πώς θα τα αποπληρώσουν, γιατί δεν φτάνει το νοικοκύρεμα που προσπάθησαν να κάνουν.
Πρόταση μας είναι, στο επόμενο διάστημα να καταθέσουν ένα επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για την αποπληρωμή τους».

Στη συνέχεια, ο κ. Μαυρωτάς μίλησε «για προβληματισμό που υπήρξε στην Εξεταστική, για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που αμνήστευσαν στελέχη τραπεζών, τα οποία έδωσαν δάνεια κάτω από αμφίβολες συνθήκες». Τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα μπορούσε να πάρει νομοθετική πρωτοβουλία και να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, όμως, πώς θα το έκανε, όταν υπάρχει επιστολή του πρωθυπουργού που ζητά να μην ισχύσουν τα χρηματοοικονομικά κριτήρια» και σημείωσε ότι δεν πρέπει να ψάχνουμε εξιλαστήρια θύματα, αλλά πώς θα θωρακιστούμε από τέτοια ζητήματα.

 



Σχόλια