Μαξίμου: Δεν υπήρξε σχέδιο επιστροφής στη δραχμή δείχνει η ανακοίνωση Γ. Βαρουφάκη – Αυτό που έγινε ήταν έκθεση για τις επιπτώσεις ενός Grexit

Μαξίμου: Δεν υπήρξε σχέδιο επιστροφής στη δραχμή δείχνει η ανακοίνωση Γ. Βαρουφάκη – Αυτό που έγινε ήταν έκθεση για τις επιπτώσεις ενός Grexit

Ότι «εκείνο που καθίσταται ξεκάθαρο από την ανακοίνωση του κ. Βαρουφάκη είναι ότι δεν υπήρξε κανένα σχέδιο ή στρατηγική για επιστροφή στη δραχμή», διαμηνύουν κυβερνητικοί κύκλοι, μετά τη σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του πρώην υπουργού.

Οι ίδιοι κύκλοι, εξηγούν ότι εκείνο που υπήρξε ήταν μια έκθεση για τις επιπτώσεις ενός ενδεχόμενου Grexit, και υπενθυμίζουν ότι αυτό προκύπτει και από τις δηλώσεις του καθηγητή Γκάλμπρεϊθ, για τη μελέτη επιπτώσεων στην περίπτωση που εκδηλώνονταν εκβιαστικές κινήσεις σε βάρος της χώρας για έξοδο από την ευρωζώνη.

Ακόμη, υπενθυμίζουν ότι σε αυτή την έκθεση επιπτώσεων είχε αναφερθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση.

Την ίδια ώρα, στη Βουλή αναμένεται να διαβιβαστούν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι δυο μηνυτήριες αναφορές που έχουν καταθέσει σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη, ο πρόεδρος του κόμματος «Τέλεια», Απόστολος Γκλέτσος, και ο δικηγόρος, Π. Γιαννόπουλος.

Με τις αναφορές ζητείται η παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του το τελευταίο εξάμηνο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Οι αναφορές θα διαβιβαστούν στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Σε ό,τι αφορά στο plan B, όπως το περιέγραψε σε οικονομικό forum στις 16 Ιουλίου ο Γιάνης Βαρουφάκης και για το οποίο εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου ζήτησαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μελετά εάν μπορεί να παρέμβει ή όχι.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με νομικούς κύκλους, μια τέτοια αξιολόγηση μπορεί να γίνει μόνο από τη Βουλή και όχι από τη Δικαιοσύνη, εκτός και εάν υπάρξει, όπως τονίζουν, αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ή εάν παρέμβει η Βουλή με υπογραφές ικανού αριθμού βουλευτών.Σχόλια