Μαξίμου: «Δεν θα κάνουμε άρον – άρον τη διαπραγμάτευση μόνο και μόνο για να κλείσει»

96 1

Την διάθεση της να κάνει υποχωρήσεις χωρίς ωστόσο να προχωρήσεις σε σπασμωδικές κινήσεις που μπορεί να αποβούν μοιραίες, εκφράζει το Μαξίμου.

Ωστόσο η εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω φαίνεται πως έχει διαφοροποιηθεί , με την χώρα να μην δείχνει πια ανυπεράσπιστη, γεγονός που φαίνεται και από την μια σταδιακή μεταστροφή των διαθέσεων που επικρατούν στο Eurogroup.

«Είναι η πρώτη φορά που ακούμε κάτι διαφορετικό από την κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη γραμμή» τονίζουν κυβερνητικές πηγές. Οπως εκτιμούν, αυτό που ουσιαστικά λέει ο Μισέλ Σαπέν (μία ημέρα μετά τη συνομιλία Τσίπρα-Ολάντ) είναι ότι δεν πρέπει να απαιτούνται από την Ελλάδα πράγματα που δεν ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή που δεν έχουν απαιτηθεί.

«Δεν θα κάνουμε άρον – άρον τη διαπραγμάτευση μόνο και μόνο για να κλείσει» τονίζουν χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να κάνει «ό,τι είναι δυνατό  για να μην χαθούν οι πρώτες κατοικίες χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων», έστω κι αν απαιτηθούν κάποια βήματα υποχώρησης.

 

 Join the Conversation

1 comment

  1. Marilena Karea Απάντηση

    Και σαραντα χρονια να κανετε παλι μονο για να κλεισει θα ειναι!! Αντε και σας μαθαμε!!!