Μαξίμου: «Δεν θα κάνουμε άρον – άρον τη διαπραγμάτευση μόνο και μόνο για να κλείσει»

Μαξίμου: «Δεν θα κάνουμε άρον – άρον τη διαπραγμάτευση μόνο και μόνο για να κλείσει»

Την διάθεση της να κάνει υποχωρήσεις χωρίς ωστόσο να προχωρήσεις σε σπασμωδικές κινήσεις που μπορεί να αποβούν μοιραίες, εκφράζει το Μαξίμου.

Ωστόσο η εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω φαίνεται πως έχει διαφοροποιηθεί , με την χώρα να μην δείχνει πια ανυπεράσπιστη, γεγονός που φαίνεται και από την μια σταδιακή μεταστροφή των διαθέσεων που επικρατούν στο Eurogroup.

«Είναι η πρώτη φορά που ακούμε κάτι διαφορετικό από την κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη γραμμή» τονίζουν κυβερνητικές πηγές. Οπως εκτιμούν, αυτό που ουσιαστικά λέει ο Μισέλ Σαπέν (μία ημέρα μετά τη συνομιλία Τσίπρα-Ολάντ) είναι ότι δεν πρέπει να απαιτούνται από την Ελλάδα πράγματα που δεν ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή που δεν έχουν απαιτηθεί.

«Δεν θα κάνουμε άρον – άρον τη διαπραγμάτευση μόνο και μόνο για να κλείσει» τονίζουν χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να κάνει «ό,τι είναι δυνατό  για να μην χαθούν οι πρώτες κατοικίες χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων», έστω κι αν απαιτηθούν κάποια βήματα υποχώρησης.

 

 Σχόλια