Μαξίμου για άρθρο F.T.: Πολιτική σκοπιμότητα θα μπορούσε να πει κανείς

Μαξίμου για άρθρο F.T.: Πολιτική σκοπιμότητα θα μπορούσε να πει κανείς

Για μονομέρεια των πηγών και πολιτική σκοπιμότητα κάνει λόγο το Γραφείο του Πρωθυπουργού σχολιάζοντας άρθρο στην ηλεκτρονική σελίδα των Financial Times που αναφέρεται στην ανεξαρτησία των θεσμών στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,« τα αποτελέσματα του καθημερινού αγώνα έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται: Υπεραπόδοση εσόδων, μείωση του λαθρεμπορίου και καταλογισμός ποινικών ευθυνών και προστίμων σε όσους παρανομούν. Είναι φανερό ότι όλα τα παραπάνω έχουν ενοχλήσει πολλούς: τραπεζικούς κύκλους, το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ολιγάρχες και μεγάλα μίντια».

Γίνεται λόγος για εύλογα ερωτήματα που προκαλεί το γεγονός ότι οι συντάκτες της ηλεκτρονικής σελίδας των Financial Times δεν βρίσκουν να γράψουν ούτε μία λέξη για όλα αυτά. «Η μονομέρεια, μάλιστα, των πηγών τους θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον κακόπιστο να κάνει λόγο ακόμα και για πολιτική σκοπιμότητα» σημειώνεται.

Υπογραμμίζεται ότι «εδώ και περίπου δύο χρόνια στην Ελλάδα δίνεται μία μεγάλη και καθημερινή μάχη ενάντια στα κατεστημένα συμφέροντα, την μεγάλη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το λαθρεμπόριο. Για να εξαλειφθούν οι παράνομες και σκοτεινές πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».

«Για πρώτη φορά, κάτω από δύσκολες συνθήκες, οι φορολογικές αρχές εργάζονται απερίσπαστες χωρίς άνωθεν εντολές, οι λίστες των φοροφυγάδων ελέγχονται, δίνεται μάχη κατά του λαθρεμπορίου, τα θαλασσοδάνεια αποτελούν απλώς κακό παρελθόν, ενώ η Δικαιοσύνη λειτουργεί χωρίς παρεμβάσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση.Σχόλια