Μαξίμου για Τουσκ: Αναμενόμενα, αχρείαστα και προβλέψιμα τα τελεσίγραφα – Δεν έχουν θέση στη συζήτηση

Μαξίμου για Τουσκ: Αναμενόμενα, αχρείαστα και προβλέψιμα τα τελεσίγραφα – Δεν έχουν θέση στη συζήτηση

«Τα τελεσίγραφα δεν έχουν θέση στη συζήτηση και δε θα επηρεάσουν την ουσία της» αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, λίγο μετά το τελεσίγραφο του Ντόναλντ Τουσκ για επίτευξη συμφωνίας ή χρεοκοπία, προσθέτοντας ότι αυτού του είδους οι προειδοποιήσεις είναι «Αναμενόμενες, αχρείαστες και προβλέψιμες».

«Τα τελεσίγραφα δεν έχουν θέση στη συζήτηση και δεν θα επηρεάσουν την ουσία της συζήτησης που μπαίνει στο τελικό στάδιο με τις αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν, μετά και την επιστροφή του από τη Ρωσία», σημειώνουν αναλυτικά οι ίδιες πηγές και προσθέτουν: «Η κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη για συμφωνία, και προς την κατεύθυνση αυτή εργάζεται».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έγινε γνωστό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της επιτελικής ομάδας της κυβέρνησης, στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Δραγασάκης, Παππάς, Σαγιάς, και Τσακαλώτος.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των τραπεζών, το Μαξίμου διαβεβαιώνει ότι η ΕΚΤ κάνει ό,τι χρειάζεται για τη στήριξή τους, ενώ και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας νωρίτερα στο CNN την απόφαση της ΕΚΤ να προχωρήσει σε νέα αύξηση των διαθέσιμων κεφαλαίων του ELA, δήλωσε: «Η ΕΚΤ ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της χώρας. Οι καταθέσεις είναι ασφαλείς. Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, δήλωσε στο Bloomberg ότι «η Ελλάδα δεν επεξεργάζεται σχέδιο Β’ γιατί είναι βέβαιη για συμφωνία», ενώ τόνισε ότι η Αθήνα δε δέχεται περικοπές στις συντάξεις, αλλά λέει «ναι» στη μείωση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
Σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη, στη συμφωνία πρέπει να υπάρχει ουσιώδης αναφορά στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και ένα αναπτυξιακό σχέδιο.Σχόλια