Μαξίμου: Η ΝΔ επιδίωξε την αποτυχία της διαπραγμάτευσης – Ήθελαν να μην υπάρξει συμφωνία

Μαξίμου: Η ΝΔ επιδίωξε την αποτυχία της διαπραγμάτευσης – Ήθελαν να μην υπάρξει συμφωνία

Τη Νέα Δημοκρατία κατηγορούν κυβερνητικοί κύκλοι ότι «επιδίωξε την αποτυχία της διαπραγμάτευσης για να αποκομίσει πολιτικά κέρδη», καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι αδιαφορεί για τις συνέπειες που θα είχε για τους πολίτες η μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Η Νέα Δημοκρατία απέφυγε να καταθέσει τη δική της πολιτική πρόταση», σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι και προσθέτουν ότι «σήμερα, η ΝΔ με ανώνυμες δηλώσεις στελεχών της σε ιστοσελίδες, επιβεβαιώνει ότι αυτή η πολιτική της απέτυχε».

«Είναι προφανές ότι μετά τη συμφωνία του πρόσφατου Eurogroup για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, η ΝΔ προσπαθεί απεγνωσμένα να απεγκλωβιστεί από το αίτημά της για εκλογές», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν ότι «Αποδεικνύεται ότι το αίτημα αυτό βασιζόταν αποκλειστικά στην προσδοκία της ΝΔ να μην υπάρξει συμφωνία, και κυρίως στο να επιβληθούν στην Ελλάδα πρόσθετα προληπτικά μέτρα».

Αναφερόμενοι στον «αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης», οι ίδιες πηγές του Μαξίμου τονίζουν ότι ενεργοποιείται σε περίπτωση αποκλίσεων από τους στόχους, κάτι που, όπως συμπληρώνουν, «ούτως ή άλλως προβλέπει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου».

Στο ίδιο θέμα, οι κύκλοι της κυβέρνησης σημειώνουν ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν εκφράσει την πεποίθησή τους ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να χρειαστεί, καθώς η ελληνική οικονομία κινείται ήδη πάνω από τους προβλεπόμενους στόχους.

«Αντίθετα, είναι ο κ. Μητσοτάκης που μίλησε προχθές στην Βουλή για αναγκαίες περικοπές δημόσιων δαπανών, χωρίς φυσικά να διευκρινίσει σε ποιες δαπάνες αναφέρεται», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Ακόμη, οι κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρονται και στη συζήτηση που διεξήχθη στο Ευρωκοινοβούλιο εχθές αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα, τονίζοντας ότι οι περισσότερες ευρωομάδες στάθηκαν στην ανάγκη να υπάρξει συμφωνία για τη μείωση του χρέους, χαρακτηρίζοντας ως παράλογες και ακραίες τις απαιτήσεις του προηγούμενου διαστήματος για προληπτικά μέτρα.

«Μοναδική εξαίρεση, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο συμμετέχει η ΝΔ, ο οποίος αφιέρωσε την ομιλία του σε επιθέσεις εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, υπερασπιζόμενος χωρίς ίχνος αυτοκριτικής την πολιτική της ακραίας λιτότητας και των εξοντωτικών πλεονασμάτων που η κυβέρνηση Σαμαρά είχε συνυπογράψει, λειτουργώντας επί της ουσίας ως εκπρόσωπος του κ. Μητσοτάκη» καταλήγουν οι κύκλοι της κυβέρνησης.Σχόλια