Μαξίμου: Κοινός συκοφάντης ο Κυρ. Μητσοτάκης – Ο «υπουργός των απολύσεων», έχει το θράσος να μιλά για ανεργία

Μαξίμου: Κοινός συκοφάντης ο Κυρ. Μητσοτάκης – Ο «υπουργός των απολύσεων», έχει το θράσος να μιλά για ανεργία

Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύουν κυβερνητικοί κύκλοι μετά τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, κατά την οποία χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «πρωθυπουργό της αιώνιας λιτότητας», ενώ ανέφερε ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον χωρίζει η άβυσσος.

Επαναλαμβάνοντας την αναφορά του κ. Μητσοτάκη «μας χωρίζει άβυσσος» οι κυβερνητικές πηγές αναφέρονται στο εφάπαξ βοήθημα που έλαβαν οι συνταξιούχοι, ενώ η ΝΔ τους γύρισε την πλάτη της «μόλις… φτερνίστηκαν οι ακραίοι κύκλοι των δανειστών», αλλά και στην προσπάθεια αποκατάστασης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, «τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης και η ολιγομελής ελίτ συμφερόντων που συσπειρώνεται γύρω του, χαρακτηρίζουν ‘’ιδεοληπτική εμμονή της Αριστεράς’’».

Οι κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν τον ο κ. Μητσοτάκη υπουργό των απολύσεων και του καταλογίζουν θράσος να μιλά για ανεργία, ενώ κλιμακώνοντας την επίθεσή τους σημειώνουν ότι αποδεικνύεται «κοινός συκοφάντης» καθώς «αναπαράγει τα ψέματα περί δέσμευσης της κυβέρνησης για πλεονάσματα 3,5% για δέκα χρόνια, τα οποία ακόμα και ο κ. Βρούτσης που ‘’αποκάλυψε’’, δεν τόλμησε να επαναλάβει».

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ είχε δεσμεύσει τη χώρα με πλεονάσματα με μέσο όρο 4% μέχρι το 2030, δέσμευση την οποία ανέτρεψε η σκληρή διαπραγμάτευση της σημερινής κυβέρνησης», ενώ αναφορικά με τον κ. Μητσοτάκη σημειώνουν ότι «καλό θα είναι να διαβάζει λίγο καλύτερα τα ‘’ντοκουμέντα’’ που του φέρνουν τα… λαγωνικά του για να μην γίνεται ρεζίλι».

Αναφορικά με την προσφυγική κρίση σχολιάζουν ότι «μας χωρίζει άβυσσος, διότι την ώρα που η Ελλάδα διασώζει την αξιοπρέπεια ολόκληρης της Ευρώπης και βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί χωρίς ντροπή την ακραία ρητορική των χωρών του Βίσεγκραντ».

Τέλος, οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «μας χωρίζει άβυσσος γιατί ενώ η κυβέρνηση δίνει μάχες με γνώμονα το συμφέρον των πολλών, κερδίζοντας διαρκώς συμμάχους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να εκλιπαρεί τους ακραίους κύκλους των δανειστών, προκειμένου να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές. Ματαιοπονεί και αποδεικνύει ότι δεν τον ενδιαφέρει η καταστροφή της χώρας…».Σχόλια