Μαξίμου: Ο Λαφαζάνης επέλεξε έναν ξεχωριστό δρόμο από την κυβέρνηση

Μαξίμου: Ο Λαφαζάνης επέλεξε έναν ξεχωριστό δρόμο από την κυβέρνηση

Ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επέλεξε έναν ξεχωριστό δρόμο από αυτόν της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πηγές του Μαξίμου, οι οποίες σχολιάζουν παράλληλα ότι «Η απόφαση του Π. Λαφαζάνη να ανακοινώσει σήμερα, σε συμπόρευση με παράγοντες της πολυδιασπασμένης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το πρόπλασμα νέου πολιτικού φορέα, οριστικοποιεί την από καιρό ειλημμένη απόφασή του».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Λαφαζάνης δικαιολογεί τη φανερή, πλέον, δραστηριότητά του για ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, επικαλούμενος την προσήλωση του στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στο αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος. «Θα χρειαστεί να υπενθυμίσουμε ότι η συντεταγμένη επιστροφή στη δραχμή, την οποία θέτει ως κεντρικό πολιτικό του στόχο – δηλαδή δραχμή με Μνημόνιο – μπορεί να αποτελεί θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά δεν υπήρξε ποτέ προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνουν σχετικά.

Καταλήγοντας, οι ίδιες πηγές, τονίζουν ότι οι πάντες γνωρίζουν ότι το 62% του «όχι», δεν ήταν σε καμία περίπτωση εντολή ούτε για έξοδο από το Ευρώ, ούτε για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Σχόλια