Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης φόρεσε σήμερα τη φανέλα του ΔΝΤ

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης φόρεσε σήμερα τη φανέλα του ΔΝΤ

Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου, σε σχόλιο για την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία, κατηγορώντας τον ότι «ενώ διαβεβαίωνε πως στο εξωτερικό φορά πάντα τη γαλανόλευκη, εμφανίστηκε σήμερα βασιλικότερος του βασιλέως, φορώντας τη φανέλα του ΔΝΤ».

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στη συνάντηση του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ο κ. Μητσοτάκης «υποστήριξε, μόνος αυτός, τους παραλογισμούς του ΔΝΤ και χρέωσε τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στην ελληνική κυβέρνηση».

«Ενημερώνουμε τον κύριο Μητσοτάκη ότι οι αυτόκλητοι αυλοκόλακες ειδικά όταν δεν υφίσταται αυλή οδηγούνται πάντοτε στον αυτοεξευτελισμό. Του θυμίζουμε τέλος ότι όσα διαπιστευτήρια υποταγής και να δώσει, πόσο μάλλον όταν δεν του ζητούνται, δεν πρόκειται να πάρει το χρίσμα που τόσο επιδιώκει», σημειώνει το Μέγαρο Μαξίμου, και προσθέτει ότι τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα «δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, δεν τις διορίζει ούτε η Γερμανία ούτε το ΔΝΤ. Τις εκλέγει ο ελληνικός λαός».

Τέλος, το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι ταυτίζεται με το ΔΝΤ τη στιγμή που «ακόμα και η Γερμανίδα καγκελάριος διατηρεί πολύ πιο μετριοπαθή στάση κατά τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, αποφεύγοντας να ταυτιστεί με τους πιο ακραίους και παράλογους κύκλους των δανειστών», αλλά και την ώρα που όλη η και οι Θεσμοί αναγνωρίζουν πως:

– «η ελληνική οικονομία κινείται σε σταθερά ανοδική τροχιά – η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι το 2016 θα κλείνει με 0,3% ανάπτυξη»,

– «το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 διαμορφώνεται ακόμα και πάνω από 2% του ΑΕΠ»,

– «το ΔΝΤ έχει παράλογες απαιτήσεις από την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται μάλιστα σε μη πραγματικά στοιχεία».Σχόλια