Μαξίμου σε Σόιμπλε για τα περί Grexit: Μόνη παραγωγική συζήτηση η ενωμένη ΕΕ

Μαξίμου σε Σόιμπλε για τα περί Grexit: Μόνη παραγωγική συζήτηση η ενωμένη ΕΕ

Ότι «η μόνη παραγωγική συζήτηση, αυτή τη στιγμή, είναι για το πώς θα οδηγηθούμε σε μια ενωμένη και κοινωνική Ευρώπη», σχολιάζουν πηγές της κυβέρνησης με αφορμή αναφορές σε παλαιότερα σενάρια περί Grexit, και υπογραμμίζουν ότι «η Ελλάδα διαμορφώνει συμμαχίες προς αυτή την κατεύθυνση».

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πως η Ελλάδα είναι δύσκολο να ανακάμψει δίχως υποτίμηση, ενώ σύμφωνα με το Bloomberg, o κ. Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι το 2011 είχε προτείνει στον τότε υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Ευάγγελο Βενιζέλο, την προσωρινή έξοδο της χώρας από την Eυρωζώνη, με αντάλλαγμα μία «μαζική βοήθεια».

«Το Grexit θα έπληττε μία και έξω τους Έλληνες, αποφεύγοντας τον διαρκή πόνο του ελληνικού πληθυσμού», κατέληξε ο Γερμανός υπουργός, κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης, στο Αμβούργο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, στην ίδια εκδήλωση, ο κ. Σόιμπλε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, φέρεται να ανέφερε ότι «αν η χώρα καταφέρει να βγει κάποια μέρα από την κρίση, οι Έλληνες θα πρέπει να μου στήσουν ανδριάντα».Σχόλια