Μαξίμου: Σημαντική για το χρέος η επίσκεψη Ολάντ στην Ελλάδα

Μαξίμου: Σημαντική για το χρέος η επίσκεψη Ολάντ στην Ελλάδα

Μεγίστης σημασίας κρίνεται η επίσκεψη Ολάντ στην Ελλάδα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί 22-23 Οκτωβρίου.

Το Μαξίμου δηλώνει αρκετά αισιόδοξο για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στη χώρα μας, αφού το γεγονός αυτό προβλέπεται να έχει θετική εξέλιξη ως προς το θέμα του χρέους.

Ο Γάλλος Πρόεδρος έκανε πρόσφατα δημόσια δήλωση υποστηρικτική για το ελληνικό πρόγραμμα και το ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης του χρέους.

Η δήλωση αυτή, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, έγινε σε κοινή εμφάνιση του Φρ. Ολάντ με την Α. Μέρκελ στο Ευρωκοινοβούλιο και αυτό έχει φυσικά τη σημασία του. Εύλογα, σημειώνεται, η Ελλάδα υπολογίζει τον Φρανσουά Ολάντ ως έναν σημαντικό σύμμαχο στη διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος, που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση. Η άποψη αυτή ενισχύεται σημαντικά από την προγραμματισμένη επίσκεψη.

Στο κλίμα αυτό, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει και το ότι ο Γάλλος Πρόεδρος θα συνοδεύεται από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο, επιχειρηματίες, αλλά και ανθρώπους του Πολιτισμού, κάτι που δείχνει ότι η Γαλλία επιδιώκει να αναβαθμίσει τη σχέση της με την Ελλάδα σε επίπεδο στρατηγικής συνεργασίας.

Η παραμονή του Φρασουά Ολάντ θα διαρκέσει δυο ημέρες και την Πέμπτη πρόκειται να δειπνήσει με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και θα εκφωνήσει ομιλία στο ελληνικό Κοινοβούλιο.Σχόλια