Μαξίμου: Σύσκεψη για το προσφυγικό στη Λέσβο την ερχόμενη Δευτέρα

Μαξίμου: Σύσκεψη για το προσφυγικό στη Λέσβο την ερχόμενη Δευτέρα

Δεκτό έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το αίτημα του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη για τις επιπτώσεις του προσφυγικού στο νησί, παρουσία εκπροσώπων τοπικών φορέων. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, την ερχόμενη Δευτέρα στις 11 το πρωί.

Μιλώντας σχετικά στο ΑΜΠΕ, ο κ. Γαληνός τόνισε ότι η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα «δε θα είναι μια ακόμα σύσκεψη». «Περιμένω από κυβέρνηση και αντιπολίτευση προτάσεις στην κατεύθυνση του απεγκλωβισμού των 5,5 σχεδόν χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονται στο νησί σήμερα αλλά και της στήριξης των τοπικών κοινωνιών. Στη σύσκεψη περιμένω, όμως, εκτός από προτάσεις να υπάρξουν και αποφάσεις στην ίδια πάντα κατεύθυνση» ξεκαθάρισε ο κ. Γαληνός.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος εκτός του δημάρχου Λέσβου, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, και ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Μόριας, Νίκος Τρακέλλης.

Επίσης έχει ζητηθεί να κληθούν να πάρουν μέρος στη σύσκεψη ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Γιαννέλλης, και οι βουλευτές του νομού Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Πάλλης και Σταύρος Τάσος. Επίσης θα παρευρεθούν στελέχη των αστυνομικών και άλλων διωκτικών αρχών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο, οι οποίοι είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο, ανέρχεται σε 5.525, στη Χίο σε 3.684 και στη Σάμο σε 1.232. Συνολικά, ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου ανέρχεται στους 10.441.Σχόλια