Μαξίμου: Στην Εισαγγελία Εφετών να αναζητηθεί η ευθύνη για την εμπλοκή στην υπόθεση Siemens

Μαξίμου: Στην Εισαγγελία Εφετών να αναζητηθεί η ευθύνη για την εμπλοκή στην υπόθεση Siemens

Στην Εισαγγελία Εφετών επιρρίπτει την ευθύνη η κυβέρνηση αναφορικά με την αναβολή της δίκης για την υπόθεση Siemens, με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν ότι «Η ευθύνη για την εμπλοκή στη συνέχιση της δίκης για την υπόθεση Siemens θα πρέπει να αναζητηθεί στην Εισαγγελία Εφετών», καταγγέλλοντας «συστηματική προσπάθεια», όχι μόνο για να παρακωλυθεί -όπως σημειώνουν- η υπόθεση και να οδηγηθεί σε παραγραφή, αλλά και να ενοχοποιηθεί η κυβέρνηση.

«Λέμε σαφέστατα ότι αυτά που ζήτησε η Εισαγγελία Εφετών τα έχει λάβει (τη μετάφραση του βουλεύματος για την υπόθεση Siemens), άρα η ευθύνη θα πρέπει να αναζητηθεί σε αυτή», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές. Σχολιάζουν επίσης ότι «ο Ντογιάκος είναι πολύ καλός νομικός για να έχει κάνει παράλειψη».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι εντύπωση προξενεί πως «έχει βγει όλο το παλιό πολιτικό κατεστημένο και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι πάει να παραγράψει ευθύνες». Είναι «τουλάχιστον θράσος» να κατηγορούν την κυβέρνηση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στελέχη των οποίων «έχουν κάνει ένα σωρό απροκάλυπτες ενέργειες», συνεχίζουν οι κύκλοι του Μαξίμου.

Μάλιστα, κάνουν λόγο για διαφυγή των Μ. Χριστοφοράκου και Χρ. Καραβέλα στο εξωτερικό επί υπουργίας της Ντόρας Μπακογιάννη στο ΥΠΕΞ, καθώς και για «μαύρα λεφτά» από τη Siemens στο ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα, σε σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, η νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένια Δημητρίου, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι έχει ξεκινήσει διερεύνηση για το ποιος ευθύνεται για την εμπλοκή στη δίκη της υπόθεσης Siemens.

Συγκεκριμένα, η κ. Δημητρίου έχει διατάξει πειθαρχική προκαταρτική εξέταση για την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης της Siemens.

Διαβάστε επίσης: Κατηγορηματική απάντηση της Εισαγγελίας στο ΥΠΕΞ για τις μεταφράσεις της Siemens

 

 Σχόλια