Μαξίμου: Θα δώσει πίσω τα 246 εκατ. από τις τηλεοπτικές άδειες ο Κυρ. Μητσοτάκης;

Μαξίμου: Θα δώσει πίσω τα 246 εκατ. από τις τηλεοπτικές άδειες ο Κυρ. Μητσοτάκης;

«Για πολλοστή φορά σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος εμμέσως στους καναλάρχες που δεν πήραν άδεια, είπε ότι η ΝΔ θα προκηρύξει νέες τηλεοπτικές άδειες», σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι με αφορμή τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με μέλη του δ.σ. της ΕΣΗΕΑ.

«Παρέλειψε για πολλοστή φορά να πει τι θα κάνει με τους καναλάρχες που πήραν άδεια.

Θα τους δώσει πίσω τα 246 εκατομμύρια; Θα προκηρύξει τις νέες άδειες με ανάλογο τίμημα; Θα εφαρμόσει σύστημα αδειών δύο ταχυτήτων; Δεν γνωρίζω/ δεν απαντώ;» διερωτώνται οι ίδιοι κύκλοι.

«Περιμένουμε με αγωνία από το γραφείο Τύπου της ΝΔ μια ακόμη ασαφή και γενικόλογη απάντηση που θα πετάει την μπάλα στην εξέδρα» καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τα μέλη του δ.σ. της ΕΣΗΕΑ, τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστούν «η πολυφωνία, η ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών μέσω της αποκατάστασης του αποφασιστικού ρόλου του ΕΣΡ, όπως άλλωστε προβλέπεται από το Σύνταγμα, καθώς και η πλήρης αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος που σημαίνει πολλά κανάλια και όχι ο αυθαίρετος περιορισμός τους από την κυβέρνηση μόνο σε τέσσερα».Σχόλια