Με εκλογές απειλεί τους «απείθαρχους» ο Φλαμπουράρης – «Για το καλό μας» τα 8 δισ. νέων φόρων

Με εκλογές απειλεί τους «απείθαρχους» ο Φλαμπουράρης – «Για το καλό μας» τα 8 δισ. νέων φόρων

Σε μια δήλωση που δεν μοιάζει με τίποτε λιγότερο από ωμό πολιτικό εκβιασμό προχώρησε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Κόκκινο», απειλώντας με κάλπες στην περίπτωση που οι κυβερνητικοί βουλευτές οι οποίοι επιμένουν στη «Θεσσαλονίκη» δεν υπερψηφίσουν τη νέα συμφωνία, θεωρώντας την ως ένα κανονικότατο 3ο Μνημόνιο.

«Η Κυβέρνηση για να προχωρήσει χρειάζεται μια ομόψυχη Κοινοβουλευτική Ομάδα», ανέφερε συγκεκριμένα ο Αλέκος Φλαμπουράρης .

«Αν αυτή δεν υπάρξει, τότε θα έχουμε εμπλοκή», συνέχισε και τόνισε πως «η εμπλοκή αυτή θα πρέπει να λυθεί με προσφυγή στο λαό».

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε αισιόδοξος για την τελική ευόδωση των συνομιλιών και την επίτευξη συμφωνίας:

«Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα πετύχει μια συμφωνία η οποία θα είναι μια συμφωνία αρκετά δύσκολη αλλά απαραίτητη κατά τη γνώμη μου», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε πως η αναφορά του σε κάλπες παραπέμπει σε μήνυμα για «εσωκομματική συμμόρφωση» προσπαθώντας να «εξηγήσει» πως η σοβαρότητα ενός τέτοιου ζητήματος απαιτεί απλώς… ευρύτερη συναίνεση:

«Όχι, θέμα πειθαρχίας δεν θα τεθεί. Από εκεί και πέρα εμείς οπωσδήποτε θεωρούμε ότι αυτό το θέμα που έχει σχέση με μια συμφωνία την οποία θα φέρουμε ως κυβέρνηση στη Βουλή, είναι πραγματικά πολύ σοβαρό θέμα η ψήφισή του από την κυβερνητική πλειοψηφία. Καταλαβαίνετε ότι οπωσδήποτε για να μπορεί να προχωρήσει η κυβέρνηση σε δύσκολες συνθήκες και μετά την συμφωνία, και να προχωρήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, πρέπει να έχει μια ομόψυχη κοινοβουλευτική ομάδα η οποία θα υλοποιεί αυτό το πρόγραμμα. ‘Αρα θα επιδιώξουμε όσο το δυνατόν, τον καλύτερο και ευρύτερο διάλογο».

«Για το καλό μας» η νέα συμφωνία

Θα προσπαθούμε να πείσουμε ότι αυτή η επιλογή που κάναμε ήταν απαραίτητη να γίνει για το καλό του έλληνα εργαζόμενου, του άνεργου, γυναίκας και παιδιού, και με αυτή την έννοια ελπίζω και πιστεύω ότι θα πεισθούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Αν δυστυχώς δεν υπάρχει αυτή η εξέλιξη, αν δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, τότε θα υπάρχει εμπλοκή. Το μόνο σενάριο που μπορεί να πυροδοτήσει μια τέτοια εμπλοκή, η μη ψήφιση δηλαδή από την κυβερνητική πλειοψηφία αυτού του νόμου που θα έρθει, είναι προσφυγή στον ελληνικό λαό. Εμείς είμαστε τελείως αντίθετοι και δεν πρόκειται να κάνουμε κυβερνήσεις, χωρίς να έχω τίποτε με τα πρόσωπα, είτε κυβερνήσεις Πικραμένου είτε κυβερνήσεις Παπαδήμου. ‘Αρα θα απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό και θα τον καλέσουμε να πάρει την τύχη του στα χέρια του».

Για το κατά πόσον η Ελλάδα θα προχωρήσει σε συμφωνία αν δεν ενσωματώνει μια ρητή δέσμευση για το χρέος, ο υπουργός Επικρατείας είπε:
«Οι χθεσινές δηλώσεις έδειχναν ότι το στοιχείο του χρέους έχει μπει στο τραπέζι. Και έχει μπει από την πλευρά τη δική μας. Βεβαίως, ούτε περιμέναμε ούτε περιμένουμε ότι το χρέος θα λυθεί μέσα σε δύο ημέρες.

Αυτή ακριβώς η δήλωση του κ. Φλαμπουράρη δείχνει πως η κυβέρνηση πιθανότατα δεν σκοπεύει να αποσπάσει μία νομική δέσμευση για το χρέος, αλλά έστω μία δέσμευση αντίστοιχη εκείνη που είχε λάβει το 2012 η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Και ο ίδιος συνέχισε για το χρέος, λέγοντας πως θα υπάρχει μία δέσμευση, η οποία δεν θα λύνει σήμερα το πρόβλημα, αλλά θα το αναγνωρίζει και θα βλέπει ότι πρέπει πάρα πολύ γρήγορα να ξεκινήσει η διαδικασία για τη λύση του, επισημαίνοντας πως «αυτό είναι το στοιχείο που ζητάμε».Σχόλια