Με ελικόπτερο πηγαινοερχόταν ο Τσίπρας στη βίλα του εφοπλιστή στο Σούνιο, γράφουν οι Financial Times

Με ελικόπτερο πηγαινοερχόταν ο Τσίπρας στη βίλα του εφοπλιστή στο Σούνιο, γράφουν οι Financial Times

Διεθνή αντίκτυπο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις  για τον Αλέξη Τσίπρα και τις διακοπές του σε βίλα εφοπλιστή στο Σούνιο, τις βόλτες του με σκάφη επιχειρηματιών ενώ η χώρα υπέγραφε το τρίτο μνημόνιο, την επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να στείλει τα παιδιά του σε πανάκριβα ιδιωτικά σχολεία και την υπόθεση του Αλέκου Φλαμπουράρη, η εταιρεία του οποίου έπαιρνε δουλειές από το Δημόσιο. Επικριτικά δημοσιεύματα και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ  και φιλοξενούνται στους Financial Times και το CNBC και αναπαράγονται από Μέσα Ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

«Η άνοδος του στην εξουσία άλλαξε τα πάντα. Ο πρωθυπουργός και η ομάδα του αποστασιοποιήθηκαν από το κόμμα και σταμάτησαν τις συλλογικές διαδικασίες» δηλώνει στους Φαινάνσιαλ Τάιμς πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και δεν είναι μόνο οι πολιτικές επιλογές που τον έχουν αφήσει έκθετο στην κατηγορία ότι πρόδωσε τις αρχές του καθώς «τον περασμένο μήνα ο κ. Τσίπρας προκάλεσε «καταιγίδα» στα ΜΜΕ όταν ο μεγαλύτερος γιος του εγγράφηκε σε ένα από τα πιο ακριβά ιδιωτικά σχολεία την ώρα που ο ίδιος πέρασε το καλοκαίρι του σε μια βίλα ιδιοκτησίας ενός πλούσιο εφοπλιστή πηγαίνοντας στο γραφείο του με ελικόπτερο» γράφουν οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

Το σημείο αυτό του άρθρου, ότι δηλααδή ο Αλέξης Τσίπρας πηγαινοερχόταν στο Σούνιο από το Μαξίμου με ελικόπτερο επισημαίνει και ο δημοσιογράφος Χιούγκο Ντίξον, o οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter γράφει χαρακτηριστικά: «Ο σοσιαλιστής του ελικοπτέρου. Ο Τσίπρας πηγαινοερχόταν στη δουλειά με ελικόπτερο από τη βίλα ιδιοκτησίας ενός εφοπλιστή».

dixon

Σύμφωνα με συνεργάτη του, που επικαλείται η οικονομική εφημερίδα, αυτό που απασχολεί περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα είναι η φήμη του και η υστεροφημία του. Η πτώση του ΠΑΣΟΚ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τον τρομάζει προσθέτει η ίδια πηγή.

Ακόμα και οι υποστηρικτές του τώρα τον αντιμετωπίζουν πρώτα ως εγωιστή και πολιτικό και δευτερευόντως ως έναν ριζοσπάστη επαναστάτη, προστίθεται στο άρθρο.

Η πιο ασυγχώρητη αμαρτία που τελικά μπορεί «να καταδικάσει» τον Τσίπρα είναι η απόφασή του να συμφωνήσει σε ένα Μνημόνιο ύψους 86 δισ. ευρώ, το οποίο σχεδόν τα 2/3 των Ελλήνων απέρριψαν στο δημοψήφισμα παρατηρεί η οικονομική εφημερίδα.

Σχόλια