Με «μαϊμού» ΜΚΟ εξαπατούσαν και ξάφριζαν ηλικιωμένους

Με «μαϊμού» ΜΚΟ εξαπατούσαν και ξάφριζαν ηλικιωμένους

Με το πρόσχημα ότι εκπροσωπούσαν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις χτυπούσαν τις πόρτες ηλικιωμένων γυναικών στην Κομοτηνή δυο απατεώνισσες, τάχα για να τις ενημερώσουν για το «έργο» τους. Όταν έβρισκαν την κατάλληλη ευκαιρία, όμως, έβαζαν «χέρι» στις οικονομίες και τα τιμαλφή τους.

Οι δράστιδες ηλικίας 30 και 21 χρόνων απασχόλησαν πρώτα μια 84χρονη γυναίκα και άρπαξαν από το εσωτερικό του σπιτιού της 60 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα. Οι απατεώνισσες έφυγαν με το Ι.Χ. αυτοκίνητο ενός 25χρονου συνεργού τους, αλλά πήγαν στο σπίτι μιας 78χρονης όπου με τον ίδιο ακριβώς τρόπο άρπαξαν 320 ευρώ, τρεις χρυσές λίρες Αγγλίας, πλήθος χρυσαφικά και κοσμήματα και μια κάρτα ανάληψης.

Όταν οι ηλικιωμένες αντιλήφθηκαν πως τις είχαν ξαφρίσει, ειδοποίησαν την Αστυνομία που ξεκίνησε έρευνες για να εντοπίσει τους δράστες. Άνδρες της Τροχαίας εντόπισαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο στον ανατολικό κόμβο της Εγνατίας Οδού, συνέλαβαν το τρίο και βρήκαν όλα τα κλοπιμαία τα οποία αποδόθηκαν στις ηλικιωμένες, μαζί με 505 ευρώ που η Ασφάλεια ερευνά αν και από πού είχαν κλαπεί.

Οι δυο γυναίκες, που έχουν απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές αρχές για απάτη και ο συνεργός τους, που έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για κλοπές, οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης η οποία άσκησε σε βάρος τους δίωξη για διακεκριμένες κλοπές. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν και άλλοι ηλικιωμένοι είχαν πέσει θύματά τους.Σχόλια