Με παρέμβαση Κουρουμπλή… λύση για τον 9χρονο που έπεσε θύμα bullying (video)

Με παρέμβαση Κουρουμπλή… λύση για τον 9χρονο που έπεσε θύμα bullying (video)

Η ευαισθητοποίηση του νέου υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, δίνει λύση στα προβλήματα  που υπέστη 9χρονος μαθητής στη Λέσβο για μία… πλάκα από τους συμμαθητές του. Ένα περιστατικό που πραγματικά σοκαρε τόσο την κοινωνία του νησιού όσο και όλη τη χώρα. Μάλιστα το περιστατικό έφερε για άλλη μία φορά στο φως το φαινόμενο του bullying που συμβαίνει στα σχολεία. Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως βρίσκεται στη διάθεση της οικογένειας, ώστε να της παρασχεθεί οποιαδήποτε υγειονομική και νοσοκομειακή βοήθεια, ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο μικρό μαθητή. Μάλιστα, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως είναι το γραφείο του ανοικτό ανά πάσα στιγμή για την οικογένεια.

Δείτε το σχετικό video της παρέμβασης:

Kouroumplis

Τα σπαρακτικά λόγια της μάνας 

Η μητέρα του 9χρονου περιέγραψε με τα πιο γλαφυρά λόγια τι περνάει η ίδια αλλά και ο μικρός μαθητής μετά το απίστευτο περιστατικό. «Δεν έχει σταματήσει να κλαίει, δεν έχουμε σταματήσει να κλαίμε. Τα προβλήματα στα χέρια του παιδιού μου είναι μεγάλα», τόνισε και συγκίνησε τηλεθεατές και υπεύθυνους. «Ζούμε με επίδομα της πρόνοιας και μία σύνταξη 600 ευρώ»

Δείτε το σχετικό video:

Το χρονικό – η κακόγουστη πλάκα

bas280115.jpg

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις καταγγελίες της μητέρας του 9χρονου, οι μεγαλύτεροι συμμαθητές του 9χρονου τον κρέμασαν στην μπασκέτα προκειμένου να ξεμπλέξει το δίχτυ, αλλά στη συνέχεια δεν τον βοηθούσαν να κατέβει. Μάλιστα, αναφέρει ότι παρά τις φωνές και τις εκκλήσεις του 9χρονου μαθητή να τον κατεβάσουν γιατί πονούσε, κανείς δεν έβαζε τέλος σε αυτό το όχι μόνο κακόγουστο αλλά ακραία κακό παιχνίδι. Το αποτέλεσμα ήταν ο μικρός να πέσει από την μπασκέτα και να του προκληθούν κατάγματα και στα δυο χέρια. «Τον άφησαν στην μπασκέτα χωρίς να τον κρατούν. Και τον κουνούσαν. Εκείνος φώναζε »κατεβάστε με, κατεβάστε με» μέχρι που έπεσε και έσπασε και τα δυο του χέρια», λέει χαρακτηριστικά η Μαρία Χιωτέλη-Μαντούζα. Μάλιστα καταγγέλλει ότι τον ώρα  που συνέβαιναν όλα αυτά στο προαύλιο του σχολείου βρισκόταν  και ο γυμναστής ο οποίος κοιτούσε απαθής. «Δεν αντέδρασε», λέει. Τοπικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, σημειώνουν ότι όλα έγιναν τόσο γρήγορα, που ουσιαστικά μέχρι οι καθηγητές να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί, το κακό είχε γίνει.

Παρέμβαση Κουτζαμάνη για το πρωτοφανές επεισόδιο

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Βορείου Αιγαίου τη διενέργεια άμεσης προκαταρκτικής έρευνας αναφορικά με το επεισόδιο σχολικής βίας σε δημοτικό σχολείο της Λέσβου, με πρωταγωνιστή 9χρονο ανήλικο.

Τα παιδιά είχαν πάρει εντολή από τον γυμναστή να σηκώσουν τον συμμαθητή τους προκειμένου να κατεβάσει μία μπάλα που είχε σφηνωθεί στην μπασκέτα, σύμφωνα με τη μητέρα του 9χρονου, Μαρία Χιωτέλλη, η οποία έχει ακόμα τρία παιδιά.

Όμως ο δάσκαλος έφυγε και τα άλλα παιδιά, τα οποία ήταν μεγαλύτερης ηλικίας, άφησαν κρεμασμένο τον 9χρόνο στην μπασκέτα στο προαυλίου του σχολείου, με αποτέλεσμα να πέσει και να υποστεί κάταγμα στα χέρια του.

Τελικά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κατάγματα.

Η κ. Κουτζαμάνη παρήγγειλε άμεσα τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και ζήτησε να διερευνηθεί πλήρως εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Σχόλια