Με πλαστά πτυχία βρέθηκαν 15 υπάλληλοι της Βουλής

Με πλαστά πτυχία βρέθηκαν 15 υπάλληλοι της Βουλής

Στον εισαγγελέα εστάλη η υπόθεση 15 συνολικά υπαλλήλων της Βουλής, οι οποίοι βρέθηκαν με πλαστά πτυχία, προκειμένου να ερευνηθεί αν τα πλαστά πιστοποιητικά βοήθησαν στην πρόσληψή τους.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για 15 μόνιμους υπαλλήλους που εντοπίστηκαν με πλαστά πτυχία πανεπιστημίου ή παραποιημένα απολυτήρια Λυκείου, αλλά και για έναν συμβασιούχο που «πιάστηκε» στην φάκα πρόσφατα μετά από επανεξέταση των φακέλων για ανανέωση των συμβάσεων.

Ο τελευταίος, που τέθηκε κατευθείαν εκτός Βουλής, εντοπίστηκε να εργάζεται παράλληλα και σε άλλο δημόσιο φορέα, και σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο συγκεκριμένος, όχι μόνο δεν εμφανιζόταν στη Βουλή, παρά μόνο για να πληρωθεί, αλλά από το 2008 λάμβανε και υπερωρίες.

Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους που έχουν παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη, αν διαπιστωθεί ότι τα πλαστά στοιχεία είχαν καθοριστικό ρόλο για την πρόσληψή τους θα απολυθούν.

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα που είχε ξεκινήσει από την περίοδο Μεϊμαράκη, ολοκληρώθηκε την περίοδο Κωνσταντοπούλου, αλλά δε δόθηκε συνέχεια.Σχόλια