Με συλλαλητήριο στην Αθήνα απαντά η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, στο ν/σ για το ασφαλιστικό

Με συλλαλητήριο στην Αθήνα απαντά η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, στο ν/σ για το ασφαλιστικό

«Σε αγωνιστικό ξεσηκωμό» καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Παράλληλα, προαναγγέλλει ότι θα συμμετάσχει στην 48ωρη πανελλαδική απεργία που έχει αποφασιστεί από τα εργατικά σωματεία, καθώς και ότι θα διοργανώσει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα τη δεύτερη ημέρα της απεργίας.

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων εκτιμά ότι το νομοσχέδιο – «λαιμητόμος» επιφέρει «συντριπτικό πλήγμα στο εισόδημα χωρίς να εξασφαλίζει ουσιαστική υγειονομική πρόληψη και κάλυψη ενώ μειώνει ακόμη περισσότερο τις συντάξεις πείνας».

Ακόμη, καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «ακολουθεί τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και επιχειρεί την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης», καθώς και ότι «είπε ψέματα για μια ακόμη φορά σε αγρότες και κτηνοτρόφους».

Αναφερόμενη και πάλι στην κυβέρνηση, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων την κατηγορεί ότι «έκανε πίσω ακόμη και από τις δεσμεύσεις που είχε δώσει ο Πρωθυπουργός στην επιτροπή των αγροτών στη διάρκεια των πολυήμερων αγωνιστικών μπλόκων».

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζητεί μεταξύ άλλων να μην υπάρχει καμία επιπλέον επιβάρυνση για ασφαλιστικές εισφορές υγείας, οι άνδρες να συνταξιοδοτούνται στα 60 και οι γυναίκες στα 55 τους χρόνια, αλλά και να μην υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις.

«Η κυβέρνηση θα μας βρει μπροστά της όποτε και να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο – λαιμητόμο. Αγρότες, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, όλα τα λαϊκά στρώματα θα δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην 48ωρη απεργία και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα», καταλήγει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.Σχόλια