Με συνθήματα η υποδοχή των προσφύγων στον Τόσκα στη Χίο – ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ

Με συνθήματα η υποδοχή των προσφύγων στον Τόσκα στη Χίο – ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ

«Freedom» (ελευθερία), «no Turkey» (όχι στη Τουρκία) και «open Vial» υποδέχθηκαν δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες στο hot spot της ΒΙΑΛ, στη Χίο, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, το απόγευμα της Δευτέρας, 28 Μαρτίου 2016.

Ο αναπληρωτής υπουργός αφίχθη στη Χίο προερχόμενος από την Μυτιλήνη και έφτασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στην ΒΙΑΛ, συνεδοευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη. Ενημερώθηκε – κυριολεκτικά στο «φτερό» σε μια τροχάδην περιήγησή του στους χώρους του hot spot – από τους υπεύθυνους του κέντρου, καθώς και την ηγεσία της αστυνομίας.

Στις σύντομες δηλώσεις του έκανε γνωστό ότι διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας για το πρακτικό θέμα της εφαρμογής της συμφωνίας και ειδικότερα την επανεισδοχή των προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία, χωρίς – ωστόσο – να προσδιορίσει πότε θα γίνει αυτό.

Απαντώντας σε ερώτηση του astraparis.gr για το τι θα γίνει αν υπάρξουν σημαντικές προσφυγικές ροές και με το δεδομένο ότι ήδη το hot spot έχει ξεπεράσει την χωρητικότητά του, ο κ. Τόσκας κατ΄ αρχήν φάνηκε ότι δεν είναι ενημερωμένος, αφού ισχυρίσθηκε ότι η ΒΙΑΛ δεν έχει πιάσει το όριό της (σήμερα έχει 1342 άτομα με ανώτατο όριο τα 1100).Σχόλια