Με «θόρυβο» θα αποχωρήσει από το Κοινοβούλιο η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Με «θόρυβο» θα αποχωρήσει από το Κοινοβούλιο η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μοιάζει αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί το τελευταίο δεκαήμερο που της απομένει ως πρόεδρος της Βουλής και ως βουλευτής.

Ως εκ τούτου, από τις 11:00 το πρωί σήμερα συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών η Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους της Βουλής, η οποία θα επεξεργαστεί τα συμπεράσματα του πορίσματος που είχαν καταλήξει τα μέλη της πριν τις εκλογές.

Οι εργασίες της Επιτροπής, οι οποίες από αύριο θα είναι ανοικτές, θα συνεχιστούν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ανακοίνωσε χθες το γραφείο Τύπου της Βουλής.

Πηγές αναφέρουν ότι η κ. Κωνσταντοπούλου θα υπερασπιστεί το έργο της επιτροπής, θα επισημάνει την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας της και από την επόμενη Βουλή, και θα διαμηνύσει στην κυβέρνηση να μην εγκαταλείψει τη μάχη για τη διαγραφή του χρέους.

Την ίδια ώρα, η κ. Κωνσταντοπούλου φαίνεται πως δεν έχει κλείσει το «θέμα Παυλόπουλος», καθώς κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος της παρέδωσε τα αποτελέσματα των εκλογών, βρήκε την ευκαιρία να αφήσει για μια ακόμα φορά αιχμές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπή Παυλόπουλου, για τον τρόπο που λειτουργεί.

Εντύπωση έκανε και η λίγων δευτερολέπτων επίσκεψή της στην Προεδρία, όταν βρέθηκε εκεί για να παραδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον φάκελο των αποτελεσμάτων, χωρίς να ανταλλάξει κουβέντα με τον κ. Παυλόπουλο.

Παράλληλα, η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής, αν και πλέον δεν είναι ούτε καν βουλευτής, θα μπαινοβγαίνει στη Βουλή, αφού θα διατηρεί εκεί το δικό της γραφείο. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του «Βηματοδότη», η κ. Κωνσταντοπούλου φαίνεται ότι έχει «καπαρώσει» ένα γραφείο, από τα καλύτερα του κτιρίου, στο δεύτερο όροφο, μεγάλο, με θέα στον Εθνικό Κήπο, που ανήκε στον πρόεδρο της Βιβλιοθήκης της Βουλής, ο οποίος παραιτήθηκε και δεν τοποθετήθηκε κάποιος άλλος στη θέση του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για να μην μπει κανείς εμπόδιο στα σχέδιά της, άλλαξε και κλειδαριά και το κλείδωσε!Σχόλια