Με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πέρασαν τα εκκρεμή προαπαιτούμενα από τη Βουλή

Με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πέρασαν τα εκκρεμή προαπαιτούμενα από τη Βουλή

Με τις θετικές ψήφους μόνο της της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εγκρίθηκαν οι πέντε τροπολογίες με τις λεγόμενες «ουρές» των προαπαιτούμενων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να εκταμιευθεί η πρώτη υποδόση.

Οι νέες ρυθμίσεις αφορούν μεταξύ άλλων στο «δημοσιονομικό κόφτη», το ΕΚΑΣ, τα δάνεια της πρώτης κατοικίας, αλλά και τα μη εξυπηρετούμενα με εγγύηση του δημοσίου, τον ΑΔΜΗΕ και τα ειδικά μισθολόγια.

Από την ψηφοφορία επί του συνόλου του νομοσχεδίου, αποχώρησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ νωρίτερα, με την ολοκλήρωση της συζήτησης, είχε αποχωρήσει και το ΚΚΕ, για να μην νομιμοποιήσει, όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος, Νίκος Καραθανασόπουλος, την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία δίνεται η δυνατότητα στις τράπεζες να παραχωρήσουν την διαχείριση των δανείων της πρώτης κατοικίας μέχρι 140.000 ευρώ, σε εταιρίες.

Παράλληλα, δεκτό κατά πλειοψηφία και κατ’ άρθρο έγινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας, το οποίο κυρώνει συμβάσεις συνεργασίας της Ελλάδος με Ισραήλ και Αίγυπτο, καθώς και την συμφωνία για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό.

Τις διεθνείς συμφωνίες ψήφισαν όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, που τις καταψήφισε όλες, και τη Χρυσή Αυγή που δήλωσε «παρών» για την συνεργασία Ελλάδος – Ισραήλ και όχι, για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό.Σχόλια