Με τον Ήλιο της Βεργίνας φωτογραφήθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ

Με τον Ήλιο της Βεργίνας φωτογραφήθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ

Προκλητικός εμφανίστηκε, για ακόμη μία φορά, ο αντιπρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο οποίος φωτογραφήθηκε με τον Ήλιο της Βεργίνας μαζί με μια παρέα ορειβατών, και «ανέβασε» τις σχετικές φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μιλόσοσκι, πρώην υπουργός Εξωτερικών και από τα ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, φωτογραφίζεται με την Ήλιο της Βεργίνας, καθώς το ίδιο είχε πράξει και τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν μαζί με μία παρέα ορειβατών από τη χώρα του είχε αναρριχηθεί στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, στον Μύτικα, όπου τράβηξε ανάλογη φωτογραφία.

1

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΓΔΜ χρησιμοποίησε το σύμβολο με τον Ήλιο της Βεργίνας στη σημαία της χώρας από το 1991 έως το 1995, όταν και το απέσυρε με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995. Στο άρθρο 7, παράγραφος 2 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, αναφέρεται ότι η ΠΓΔΜ, με την έναρξη ισχύος της Συμφωνίας, θα παύσει να χρησιμοποιεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο το σύμβολο με τον Ήλιο της Βεργίνας σε όλες του τις μορφές.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται από την ΠΓΔΜ, αφού το σύμβολο χρησιμοποιείται ευρέως τόσο από κρατικούς και άλλους θεσμούς, όσο και από ιδιώτες.

2

Από την πλευρά του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διά του εκπροσώπου του, Κωνσταντίνου Κούτρα, σημείωσε σχετικά: «Οι ενέργειες του κ. Μιλόσοσκι αποτελούν αντιπροσωπευτικό παράδειγμα τού μέχρι που μπορεί να φτάσει κάποιος για να έχει «15 λεπτά δημοσιότητας». Ας τον αφήσουμε στην πλάνη του».Σχόλια