Με τουρκική φανέλα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κύπρου

Με τουρκική φανέλα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κύπρου

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση φωτογραφίας του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Κωστάκη Κουτσοκούμνη με φανέλα με το τουρκικό εθνόσημο, την οποία φόρεσε κατά τη διάρκεια φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα στην Τουρκία, στον οποίο συμμετείχαν πρόεδροι και άλλων ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών, στο πλαίσιο διεθνούς φόρουμ της Ουέφα.

Για την εν λόγω ενέργεια τοποθετήθηκε τόσο η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και πολιτικά κόμματα, φορείς, και ποδοσφαιρικά σωματεία.

Από πλευράς της κυβέρνησης Αναστασιάδη τονίζεται ότι «παρά το γεγονός ότι το όλο θέμα δεν άπτεται πολιτικών αποφάσεων της Κυβέρνησης ή εν γένει πολιτικών δραστηριοτήτων, αλλά δραστηριοτήτων μιας ανεξάρτητης αθλητικής Ομοσπονδίας, κάθε ενέργεια οποιασδήποτε Ομοσπονδίας ή Σωματείων ή εκπροσώπων τους δεν θα πρέπει να παραγνωρίζει τις ευαισθησίες των Ελληνοκυπρίων με βάση και τα σημερινά δεδομένα. Κυρίως, όταν εκπροσωπούν την Κύπρο  στο εξωτερικό.

Ο κ. Κουτσοκούμνης που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στην Αθήνα προκειμένου να εκπροσωπήσει τη FIFA στις συζητήσεις της με την ΕΠΟ για το ποδοσφαιρικό Grexit, θέλησε να απαντήσει στην ανωτέρω κριτική πυροδοτώντας, ωστόσο, περισσότερες αντιδράσεις. H σχετική του ανάρτηση στο facebook έχει ως ακολούθως:

«Αν έχουμε να προτάξουμε κάτι σαν Έλληνες είναι και την ανωτερότητα μας και την ελευθερία μας. Και με την πράξη μου αυτή έχω προτάξει και τα δύο έστω σ’ ένα ασήμαντο φιλικό αγώνα μεταξύ προέδρων ομοσπονδιών υπό τα έκπληκτα βλέμματα των Τούρκων. Γιατί οι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ούτε ελεύθεροι, ούτε ανώτεροι. Δεν είναι αλλαγή πορείας μιας ζωής ή ασπασμός. Ακριβώς το αντίθετο. Ήταν μια δήλωση προς τους Τούρκους ότι τα σύμβολα τους δεν με αγγίζουν. Περιφρόνηση. Αν έτρεχα να κρυφτώ για να μην φορέσω την φανέλα που όλοι φόρεσαν θα της έδινα τότε μια σημασία που δεν έχει και ένα σεβασμό που σίγουρα δεν τον αξίζει. Αν ο Τούρκος πρόεδρος φορούσε Ελληνική φανέλα θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι τον έχουμε Ελληνοποιήσει; Το αντίθετο. Θα ντραπώ γιατί μια Ελληνική φανέλα βρίσκεται στο στήθος του κατακτητή».

Υπενθυμίζεται ότι για την εν λόγω ενέργεια εξέδωσαν ανακοινώσεις σχεδόν όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες του νησιού μεταξύ των οποίων ο ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια, ο Απόλλων και η Ανόρθωση.Σχόλια