Μεγάλα προβλήματα στην ΕΟ Αθηνών-Πατρών – Εκατοντάδες αυτοκίνητα παγιδευμένα στο χιόνι

Μεγάλα προβλήματα στην ΕΟ Αθηνών-Πατρών – Εκατοντάδες αυτοκίνητα παγιδευμένα στο χιόνι

Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, και συγκεκριμένα στο τμήμα από τον κόμβο Καλαβρύτων έως τον κόμβο Αιγίου, έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία.

Λόγω της χιονόπτωσης, η οποία ξεκινά και σταματά ανά διαστήματα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με μεγάλες καθυστερήσεις, καθώς η τροχαία υποχρεώνεται κατά διαστήματα να διακόπτει ακόμη και εντελώς την κυκλοφορία, μέχρι είτε να υποχωρήσουν τα φαινόμενα, είτε να ολοκληρώσουν το έργο τους τα μηχανήματα της Ολυμπίας Οδού που από χθες το βράδυ κρατούν το δρόμο ανοιχτό.

Αυτή την ώρα, εκατοντάδες αυτοκίνητα, φορτηγά αλλά και λεωφορεία βρίσκονται ακινητοποιημένα στη ζώνη μεταξύ Αιγίου και Ακράτας, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Πολλοί οδηγοί δεν διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες, καθιστώντας τον απεγκλωβισμό τους πιο δύσκολο, ενώ δεν αποκλείεται πολλοί ταξιδιώτες να περάσουν τη νύχτα μέσα στα αυτοκίνητά τους, με τη θερμοκρασία να είναι υπό το μηδέν.

Προκειμένου να μην διογκωθεί το πρόβλημα και για να διευκολυνθεί το έργο των εκχιονιστικών μηχανών, η Τροχαία απαγόρευσε την κυκλοφορία λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα από την Πάτρα προς Αθήνα, στο ύψος του Ρίου και από την πρωτεύουσα προς την Πάτρα λίγο μετά την Κόρινθο.

Την ήδη δύσκολη κατάσταση επιδείνωσαν νωρίτερα το απόγευμα οι νταλίκες που «δίπλωσαν» και ακινητοποιήθηκαν στο σημείο, καθώς οι οδηγοί τους δεν είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Προβλήματα υπάρχουν και στην παλαιά Εθνική Οδό, καθώς, σύμφωνα με το tempo24.gr, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος από τη σφοδρή χιονόπτωση, σημειώνονται διαρκώς μικροατυχήματα, ενώ οι οδηγοί κάνουν έκκληση να καθαριστεί ο δρόμος, καθώς το χιόνι είναι πυκνό και κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν.

Το επόμενο πρόβλημα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι περιοχές τις χώρας που έχουν χτυπηθεί από την κακοκαιρία, είναι ο παγετός και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Χιονοπτώσεις αναμένονται το βράδυ σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους εντονότερα σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Πελοπόννησο και Αιγαίο. Την ίδια ώρα, τοπικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στο νότιο Αιγαίο και σε αρκετές παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 8 μποφόρ, στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει περαιτέρω, ενώ παγετός αναμένεται στα ηπειρωτικά και κυρίως, στα βόρεια.

Στην Αττική εκτιμάται ότι θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά περιόδους στα βόρεια θα είναι πυκνές. Στα νότια, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις, κυρίως στα ανατολικά.

Για αύριο, Κυριακή, η ΕΜΥ προβλέπει χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας – πλην των βορειοδυτικών – με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα σε βόρειο Αιγαίο, ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια, ανατολική Στερεά και Κρήτη.Σχόλια