Μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο – Εκκενώθηκε μερικώς κοντινή κατασκήνωση

Μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο – Εκκενώθηκε μερικώς κοντινή κατασκήνωση

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 13:25 το μεσημέρι στην χαράδρα της Καλλιθέας, στο Ξυλόκαστρο, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Επί τόπου επιχειρούν τέσσερα καναντέρ, δύο ελικόπτερα, 86 πυροσβέστες, 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 32 οχήματα ,ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν και δύο βυτιοφόρα της τοπικής αυτοδιοίκησης και πέντε ιδιωτικά.

Η φωτιά καίει περιοχή με χαμηλή δασική βλάστηση, λίγα πεύκα και οπωροφόρα, ενώ μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικίες. Ωστόσο, το γεγονός ότι η περιοχή είναι δύσβατη, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, η φωτιά πλησιάζει το χωριό Ελληνικό, καθώς μαίνεται σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου.

Όπως σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, για καθαρά προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε μερικώς μια μαθητική κατασκήνωση στο Ελληνικό και τα παιδιά έχουν μεταφερθεί στην βίλα Σικελιανού, ενώ πενήντα παιδιά που έχουν μείνει μέσα στην κατασκήνωση, βρίσκονται σε ασφαλές σημείο και δε διατρέχουν κίνδυνο.

Σχόλια