Μεγάλη φωτιά στον Άγιο Στέφανο – Πλησιάζει ακόμα και σε σπίτια

Μεγάλη φωτιά στον Άγιο Στέφανο – Πλησιάζει ακόμα και σε σπίτια

Σε κοντινή απόσταση από κατοικημένες περιοχές βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στον Άγιο Στέφανο Χαλκίδας.

Η φωτιά η οποία εξαπλώθηκε γρήγορα από το βουνό, εξαιτίας των ανέμων και έφτασε μέχρι το δρόμο Χαλκίδας-Βασιλικού, στο ύψος της Νέας Λαμψάκου.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα eviazoom.gr, oι καπνοί έχουν καλύψει ολόκληρη την Χαλκίδα ενώ επί τόπου βρέθηκαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έχουν στήσει εκτεταμένη επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς.

Πύρινο μέτωπο σε Δερβενοχώρια και Γούρνες Ηρακλείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στις Γούρνες Ηρακλείου.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί σε περιοχή κοντά στις Γούρνες Ηρακλείου τέθηκε υπό μερικό έλεγχο μετά από περίπου 3 ώρες. Στις προσπάθειες για την κατάσβεση πήραν μέρος δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.

 

Κατέπεσε πυροσβεστικό αεροσκάφος Καναντέρ

Πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215 κατέπεσε  το πρωί της Κυριακής ένα χιλιόμετρο βόρεια από τις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν» στα όρια Αττικής-Βοιωτίας. Το αεροσκάφος συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης στα Δερβενοχώρια.

Οι πιλότοι είναι σώοι. Το αεροσκάφος δεν είχε μηχανισμό εκτίναξης, το οποίο σημαίνει ότι προφανώς το Καναντέρ έκανε βαριά προσγείωση και έτσι οι δύο χειριστές κατάφεραν να βγουν. Κατά πληροφορίες, οι δύο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους με τον συγκυβερνήτη να έχει τραυματιστεί στο χέρι και στη μέση.

 

Το πρωί της Κυριακής πυροσβεστικό αεροσκάφος, που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, πραγματοποίησε βαριά προσγείωση, κοντά στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής στα νοτιοδυτικά της πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται από το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας.Σχόλια