Μεγάλη πυρκαγιά στην Χίο- Κάτοικος κινδύνευσε να καεί ζωντανή

Μεγάλη πυρκαγιά στην Χίο- Κάτοικος κινδύνευσε να καεί ζωντανή

Στις φλόγες και για ακόμη μια φορά η Χίος και η κατάσταση λόγω των ισχυρών ανέμων είναι αρκετά κρίσιμη

Η φωτιά πέρασε μέσα από χωριά και τραυματίσθηκαν κάτοικοι με μια γυναίκα 64 ετών να είναι πιο σοβαρά απ’ όλους.  Όπως δήλωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου, έχει υποστεί εγκαύματα στο 70% του σώματός της. Η γυναίκα θα μεταφερθεί με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στην Αθήνα. Στο νοσοκομείο Χίου έχουν πάει αρκετοί κάτοικοι με εγκαύματα μικρότερης έκτασης.

Σύμφωνα με το politischios. gr η αρχική εστία εντοπίστηκε κοντά στο χωριό της Κατάβασης όμως λόγω των θυελλωδών ανέμων, σύντομα επεκτάθηκε προς δύο μέτωπα. Ένα προς το Μάναγρο και ένα προς τη Σιδηρούντα, με το δεύτερο μάλιστα να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Στις 03:30 τα ξημερώματα οι πρώτες φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους στο χωριό, λίγο αργότερα στις αυλές των σπιτιών της Σιδηρούντας ενώ μετά τις 04:30 ο γραφικός οικισμός παραδόθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα η Αστυνομία να διατάξει την άμεση εκκένωση του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Πέρασε από το χωριό Σιδηρούντα το οποίο εκκενώθηκε. Επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 9 πεζοπόρο, 9 ΟΤΑ, 28 εθελοντές, 5 Βυτιοφόρα Ιδιωτικά, 4 ελικόπτερα.

Καλύτερη η κατάσταση στο μέτωπο περιμετρικά της Σιδηρούντας. Το πρόβλημα εστιάζεται ανάμεσα στις περιοχές Σιδηρούντα – Μετόχι καθώς οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν με ένταση 7 μποφόρ. Τα Canadair επιχείρησαν προσθαλάσωση χωρίς όμως επιτυχία.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟΣχόλια