Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ

Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, και με κεντρικό σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη».

Περισσότερα από 10.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος, με τον κόσμο να αυξάνεται συνεχώς.

Κλειστή είναι η λεωφόρος Βασ. Σοφίας αλλά και η λεωφόρος Αμαλίας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «η συγκέντρωση στόχο έχει να καταθέσει την αγωνία και διαμαρτυρία μίας μεγάλης μερίδας πολιτών, για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Αγωνία για την κατάληξη και διαμαρτυρία για την αποσπασματική και ελλιπή ενημέρωση».

«Στόχος μας επίσης είναι να διατρανώσουμε την προσήλωσή μας στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την προστασία των κατακτήσεων δύο γενεών. Η συγκέντρωση καλείται διαδικτυακά, από μικρή ομάδα πρωτοβουλίας. Η πρόσκληση απευθύνεται προς όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου. Περιμένουμε όλους, χωρίς πανό, χωρίς σημαίες, χωρίς συνθήματα, ειρηνικά να γεμίσουν το Σύνταγμα. Προτείνουμε όπλο μας να είναι μια σφυρίχτρα – να αφυπνισθούν, έστω και συμβολικά, οι συμπολίτες μας» τονίζουν οι συγκεντρωμένοι, προσθέτοντας: «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη! Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Επιλέγουμε την Ευρώπη του πλουραλισμού, την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προόδου. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Οι στιγμές είναι κρίσιμες δεν γίνεται να παραμείνουμε βωβοί θεατές».Σχόλια