Μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών από τα φονικά 7,5 Ρίχτερ που χτύπησαν Αφγανιστάν, Πακιστάν & Ινδία

Μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών από τα φονικά 7,5 Ρίχτερ που χτύπησαν Αφγανιστάν, Πακιστάν & Ινδία

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το μεσημέρι στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, προκαλώντας το θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Διεθνή πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν πως η δόνηση συγκλόνισε τις πρωτεύουσες του Πακιστάν και της Ινδίας, με ανθρώπους να βγαίνουν πανικόβλητοι από κτήρια. Η δόνηση έγινε επίσης έντονα αισθητή στην Καμπούλ του Αφγανιστάν και σε άλλες χώρες της ευρύτερης κεντρικής Ασίας.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφορικά με τους νεκρούς είναι συγκεχυμένες, ενώ σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ξεπερνούν τους 140, ενώ ο αριθμός των τραυματικών εκτιμάται σε εκατοντάδες.

Οι περισσότεροι νεκροί εντοπίζονται στο Πακιστάν, ωστόσο, τραγικές ειδήσεις φτάνουν και από τη μεριά του Αφγανιστάν, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου και του BBC, 12 μαθήτριες ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου λόγω του πανικού που προκλήθηκε σε σχολείο εξαιτίας του σεισμού.

Εν τω μεταξύ, οι πακιστανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι θα ρίψουν ιατρική βοήθεια από αέρος σε πολλές περιοχές, όπου το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί.Σχόλια