Μεϊμαράκης: Αντίθετος με τον τρόπο εκλογής προέδρου της ΝΔ

Μεϊμαράκης: Αντίθετος με τον τρόπο εκλογής προέδρου της ΝΔ

Την αντίθεσή του στον τρόπο ανάδειξης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κάνοντας μάλιστα λόγο για αλλαγή της διαδικασίας, μετά την ολοκλήρωση των εκλογών.

«Δεν είναι δυνατόν ο κάθε Νεοδημοκράτης που έχει σταθεί στο κόμμα στις ήττες στις λύπες και έχει δώσει αγώνες, να εξισώνεται με τον κάθε περαστικό που μπορεί να είναι μηχανισμός και να έλθει επί τούτου και να επιλέξει τον αρχηγό τον δικό μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ σε συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο του Πύργου.

«Αυτά που μας τραυμάτισαν πρέπει να τα αφήσουμε πίσω», πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ υποστήριξε και την άποψή του κατά της πραγματοποίησης τηλεμαχίας πριν τις εσωκομματικές εκλογές, λέγοντας πως «δε μας βοηθάει, γιατί ενέχει ένα στοιχείο αντιπαράθεσης» και πως «αντιπαράθεση έχουμε με τα προβλήματα και με αυτούς που θα τα διαχειριστούν».

Αναφερόμενος στην προεκλογική περίοδο ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «αυτή η διαδικασία μας φέρνει πιο κοντά, μας δίνει μια ανάσα και μια ευκαιρία να συζητήσουμε αμέσως μετά από μία εκλογική ήττα».

Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι «πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 1974 παρατηρείται μία αγωνία των πολιτών για το αύριο, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την ανάδειξη νέας κυβέρνησης».

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ακόμη ότι Έλληνες και οι ξένοι δεν εμπιστεύονται την πορεία που έχει χαράξει η κυβέρνηση και έκανε λόγο για «ρυθμούς χελώνας στα σωστά ζητήματα», καθώς και για «λανθασμένες αποφάσεις» στα περισσότερα από αυτά.

«Οι πολίτες αισθάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υφάρπαξαν την ψήφο μια μερίδας πολιτών και τους έδωσαν πλειοψηφία», είπε στη συνέχεια.

«Πολλοί Έλληνες αισθάνονται ότι κακώς πήγαν στην αποχή, διότι μέσω της αποχής τούς έδωσαν το περιθώριο να ερμηνευθεί πολύ υψηλότερα η ψήφος του 17,5 % του 50% του εκλογικού σώματος», πρόσθεσε

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι προσπαθεί να καλλιεργήσει σύγχυση σχετικά με το μνημόνιο, ενώ πρόσθεσε ότι από τον Ιανουάριο σχεδίαζαν εκλογές για Σεπτέμβριο, για αυτό και μετέθεσαν τις πληρωμές των πολιτών από τον Οκτώβριο.

«Η κυβέρνηση ήθελε να φορτώσει τα πάντα στο παρελθόν και σχεδιασμένα μας πήγαιναν σε εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.Σχόλια