Μεϊμαράκης: Μπορεί να είμαι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ εάν…

Μεϊμαράκης: Μπορεί να είμαι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ εάν…

«Το “μεταβατικός” χαρακτηρίζει χρονικά μια περίοδο γιατί ως πρόεδρος έχω όλες τις αρμοδιότητες που απορρέουν από το καταστατικό», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

«Αισθάνομαι ότι είμαστε όλοι προσωρινοί σε αυτή τη ζωή και το ζητούμενο είναι να έχουμε ένα μοντέλο στη ΝΔ πιο συλλογικής λειτουργίας, ανταποκρινόμενη στα σημερινά δεδομένα και επαναπροσδιορίσουμε τη φυσιογνωμία της ΝΔ στο χώρο της κεντροδεξιάς. Δηλαδή να ακολουθήσουμε το μεσαίο δρόμο χωρίς ακρότητες.  Όταν ξεπεράσουμε τα ζητήματα τα εθνικά αυτό θα προχωρήσει, θα γίνει. Όσο θα διαρκεί αυτή η μεταβατική περίοδος η ΝΔ πρέπει να λειτουργήσει, δεν μπορεί να είναι αδρανής», είπε.

Ερωτηθείς εάν σκέφτεται να μείνει στην ηγεσία της  ΝΔ, τόνισε ότι «ουδέποτε διεκδίκησα περιβραχιόνιο μου άρεσε να είμαι η ψυχή της παράταξης, γι αυτό και υπηρέτησα την παράταξη με τον οποιονδήποτε αρχηγό».

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι είχε διαφωνήσει με την εκλογή ηγεσίας από τον κάθε περαστικό που θα έδινε τα δύο ευρώ και τάχθηκε υπέρ ενός μεγάλου γνήσιου αντιπροσωπευτικού συνεδρίου.«Εγώ τη διαδικασία που υπάρχει για εκλογή νέου αρχηγού την είχα καταγγείλει το 2009. Δεν πιστεύω σε ανοικτές διαδικασίες σε αυτά τα θέματα» είπε και πρόσθεσε ότι η κομματική βάση θα έπρεπε να εκλέγει την ηγεσία.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η «εκλογή του 2009 ήταν άψογη, υπήρξε η σωστή ηγεσία με τον κ. Σαμαρά αυτά τα χρόνια». Σε επίμονη ερώτηση των δημοσιογράφων εάν θα διεκδικήσει την ηγεσία είπε: «Εάν παραμείνει αυτή η διαδικασία όχι, αν αλλάξει αυτή η διαδικασία, με τακτικό συνέδριο θα το σκεφτώ.

«Αυτή τη δουλειά μπορώ να την υπηρετήσω κι από αλλού όχι μόνο από πρόεδρος. Τα κοστούμια αυτά των προέδρων με στενεύουν αρκετά», συμπλήρωσε.

«Η χώρα βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη καμπή. Ακριβώς και λόγω της μεταβατικότητας, η ΝΔ πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, σε μια ετοιμότητα. Πρέπει να δείχνει ότι είναι η δύναμη που οι πολίτες, η Ευρώπη αλλά και η κυβέρνηση μπορούν να ακουμπήσουν πάνω της»

Σημειώνεται ότι στην αρχή της συνέντευξης, ο κ. Μεϊμαράκης έστειλε μήνυμα με την παρουσία του ότι δεν υπάρχει αντιδικία με την Δημόσια Τηλεόραση και πρόσθεσε ότι στηρίζει την πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών.Σχόλια