Μεϊμαράκης: Αισιοδοξία για την πορεία της χώρας αν η κυβέρνηση κλείσει τη συμφωνία εντός Αυγούστου

Μεϊμαράκης: Αισιοδοξία για την πορεία της χώρας αν η κυβέρνηση κλείσει τη συμφωνία εντός Αυγούστου

Συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, είχε νωρίτερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά το πέρας της οποίας δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για την πορεία της χώρας, εάν η κυβέρνηση κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές εντός του Αυγούστου.

«Είχαμε μια γόνιμη συζήτηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τον θεματοφύλακα της σταθερότητας της οικονομίας» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι «Μπορούμε να βρούμε λύση και να αισιοδοξούμε αν κλείσει η κυβέρνηση τη συμφωνία μέσα στον Αύγουστο, και μπορούμε να οδηγήσουμε τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης της σύνεσης και της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων για να βρούμε αυτές τις λύσεις από κοινού».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «Η χώρα στα τέλη του 2014, η οικονομία της και το τραπεζικό σύστημα, είχαν σταθεροποιηθεί και όλοι αισθανόμασταν την ασφάλεια, η οποία υπήρχε. Δυστυχώς, το πρώτο εξάμηνο του 2015, καταγράφονται πολύ μεγάλα προβλήματα, τα οποία εάν υπήρχε μια διαχείριση με σύνεση και σωφροσύνη, σήμερα δε θα υπήρχαν», ενώ πρόσθεσε πως «η ανάπτυξη έχει γίνει ύφεση, τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουν γίνει ελλείμματα και το τραπεζικό σύστημα λόγω και των κεφαλαιακών περιορισμών χρειάζεται και πάλι ανακεφαλαίωση».

Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στη συνάντησή του με τον κ. Στουρνάρα συνόδευαν οι βουλευτές Χρήστος Σταϊκούρας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραγκούνης.Σχόλια