Μεϊμαράκης: Οι κρατικές αρχές πρέπει να έχουν plan Β

Μεϊμαράκης: Οι κρατικές αρχές πρέπει να έχουν plan Β

Ότι οι κρατικές αρχές θα έπρεπε να έχουν Σχέδιο Β, το οποίο όμως θα προετοίμαζαν υπηρεσιακοί παράγοντες και όχι εξωθεσμικοί, σημείωσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στον Real Fm, με αφορμή τις αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ.

«Πρέπει να σας πω ότι εγώ και τότε είχα τοποθετηθεί λέγοντας ότι οι κρατικές αρχές πρέπει να έχουν plan Β. Αυτό τι σημαίνει όμως. Οι κρατικές αρχές, όχι ο κολλητός μου ή όποιον αυθαίρετα σύμβουλό μου παίρνω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης, προσθέτοντας ότι κατά τη γνώμη του ο πρωθυπουργός «έδωσε την εντολή και από κει και πέρα, είναι ερευνητέο αν ήξερε ή όχι -που φαίνεται ότι ήξερε- ότι αυτό το plan Β το φτιάχνουν κάποιοι πιθανόν και τυχοδιώκτες».

Αναφερόμενος στις σχέσεις του με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι από την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη επικεφαλής της παράταξης δεν έχουν συναντηθεί.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης κάνει ανοίγματα προς την πλευρά του, αλλά ο ίδιος δεν ανταποκρίνεται, είπε: «Κι εγώ τα διάβασα αυτά και πρέπει να σας πω ότι πράγματι ο κ. Μητσοτάκης με πήρε αρκετές φορές τηλέφωνο, την ίδια ημέρα, όμως, που ήμουν στο Στρασβούργο και το ήξερε. Δεν μπόρεσα να απαντήσω. Δεν ήταν δηλαδή οκτώ τηλέφωνα σε οκτώ εβδομάδες, ήταν σε μία ημέρα οκτώ τηλέφωνα για να μην πω σε μία ώρα και ήταν η Πέμπτη πριν από το συνέδριο της Παρασκευής. Και όταν τον ξαναείδα του είπα ότι είδα το τηλέφωνο και ότι ευχαρίστως όποτε θέλει, είμαι στη διάθεσή του, αλίμονο. Αλλά να ξέρετε ότι από την ημέρα που εξελέγη, δηλαδή από τις 12 Γενάρη, 13, που τον είδα δεν τον έχω ξαναδεί».

Σε ερώτηση αναφορικά με το πώς βλέπει την πολιτική του παρουσία στο μέλλον και αν διατηρεί ηγετικές φιλοδοξίες ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε πως για εκείνον αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει. «Και πιστεύω ότι θα κάνω αυτό που έκανα πάντα δηλαδή να βοηθήσω τη νέα ηγεσία και τη ΝΔ να γίνει πλειοψηφία με πρόγραμμα και να μπορεί να το εφαρμόσει», πρόσθεσε.

Πάντως, ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε τις αντιρρήσεις του αναφορικά με τα πρόσωπα που στελεχώνουν την ηγετική ομάδα της ΝΔ: «Πιστεύω ότι η διοίκηση του κόμματος και η νομή της κομματικής εξουσίας είναι κάτι που αφορά τον πρόεδρο. Στα πρόσωπα δύσκολα θα συμφωνήσουμε ποτέ. Και πρέπει να σας πω κιόλας ότι ήδη δε συμφωνούμε, σε πάρα πολλά από αυτά. Εγώ πιστεύω ότι με πολλούς μπορούμε να συνυπάρχουμε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά δεν μπορεί να είναι στην ηγετική ομάδα».

Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να γίνει πιο συγκεκριμένος, και σε σχετικό ερώτημα αρκέστηκε να πει ότι «Δεν νομίζω ότι βοηθάν αυτά, ούτε θέλω να δημιουργήσω τέτοιου είδους ζητήματα ή να δώσω τροφή σε εσωκομματική συζήτηση και να μου πουν κιόλας ότι τώρα που είμαστε μπροστά και όλα τα σχετικά. Εγώ πειθαρχώ σε αυτά».

 Σχόλια