Μεϊμαράκης: Είμαστε έτοιμοι αν υπάρξει ζήτημα εκλογών, αλλά η προσφυγή στις κάλπες δεν είναι λύση

Μεϊμαράκης: Είμαστε έτοιμοι αν υπάρξει ζήτημα εκλογών, αλλά η προσφυγή στις κάλπες δεν είναι λύση

Ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη, εάν υπάρξει ζήτημα εκλογών, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η προσφυγή στις κάλπες δεν είναι λύση.

«Ο κ. Τσίπρας δε θα πείσει τους Έλληνες πολίτες για ποιον λόγο κάνει εκλογές. Διότι μόλις πριν από έξι μήνες πήρε εντολή. Και κανείς δεν την αμφισβητεί. Κατά συνέπεια γιατί θα κάνει εκλογές; Αν όμως, θέλει να δραπετεύσει και να πάει σε εκλογές, οι πολίτες θα του δώσουν την ευκαιρία να δραπετεύσει», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην «Καθημερινή» της Κυριακής.

Ο κ. Μεϊμαράκης επιχειρεί «άνοιγμα» σε όσους ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα, λέγοντας ότι «σε αυτούς οφείλουμε πρωτίστως να απευθυνθούμε», ενώ τονίζει ότι η Ν.Δ. εκφράζει το μεταρρυθμιστικό, κοινωνικό Κέντρο, όχι με τη στενή πολιτική έννοια, αλλά τον χώρο όπου «μπορούν οι μεταρρυθμίσεις να γίνουν πιο αποτελεσματικά και δίκαια».

Ακόμη, ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ιδεολογιών – οι ταμπέλες «Δεξιά, Κεντροαριστερά», έχουν σε μεγάλο βαθμό εξαλειφθεί: «Θα έλεγα ότι η βασική διάκριση είναι η λογική και ο παραλογισμός, ο υπεύθυνος και ο ανεύθυνος, ο Ευρωπαίος και μη. Είναι από τη μια ο κοινωνικά ευαίσθητος, ο έντιμος, ο σοβαρός και από την άλλη τα αντίθετά τους. Εκεί τελικά πρέπει να επικεντρωθούμε. Πρέπει οι λογικοί να βρουν σημεία επαφής, ώστε η κυρίαρχη άποψη μέσα στην κοινωνία να είναι ρασιοναλιστική». «Οι ιδεολογίες έχουν κολλήσει τον τόπο και δεν μπορεί να συνεχίζονται και μάλιστα με τέτοια ένταση», προσέθεσε.

Και πάλι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι στελέχη που αποχώρησαν ή εκδιώχθηκαν δε θα μπουν σε εκλόγιμες θέσεις, ενώ ερωτηθείς για την επιστροφή παλαιών στελεχών στη ΝΔ, σημείωσε ότι «το παλαιό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη λάθος και το νέο δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη σωστό». «Πρέπει να συνθέσουμε τον ενθουσιασμό των νέων και σωστών με την εμπειρία των παλαιών. Και αυτό ισχύει πιο πολύ στην πιο κρίσιμη περίοδο της χώρας», προσέθεσε.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο κ. Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στη στάση του κόμματος έναντι των βουλευτών του, κατά την ψήφιση στη Βουλή της συμφωνίας με τους δανειστές, ξεκαθάρισε πως «όποιος διαφοροποιηθεί θα διαγραφεί».Σχόλια