Μεϊμαράκης: «Είπατε ότι θα κυβερνήσετε τη δεύτερη φορά, αλλά ούτε τώρα κυβερνάτε»

Μεϊμαράκης: «Είπατε ότι θα κυβερνήσετε τη δεύτερη φορά, αλλά ούτε τώρα κυβερνάτε»

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, θίγοντας το θέμα των τραπεζών και τους υπαίτιους της κατάστασης και κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως  υποβαθμίζει το κοινοβούλιο πλήττοντας ωστόσο και τους θεσμούς.

«Ξέχασαν όσα έλεγαν προεκλογικά για τις συνοπτικές διαδικασίες. Η κυβέρνηση υποβαθμίζει το κοινοβούλιο και πλήττει τους θεσμούς. Η απάντηση δεν είναι »και εσείς τα κάνατε». Εσείς δεν ήρθατε για να κάνετε τα ίδια», είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι το κόμμα του θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για να προστατευθούν οι καταθέτες και να αποφευχθεί το «κούρεμα» καταθέσεων.

Εν συνεχεία η συζήτηση έφτασε στον πρώην ΥΠΟΙΚ, με τον κ. Μειμαράκη να καταγγέλλει  τον κ. Βαρουφάκη πως έφτασε τις τράπεζες στο χείλος του γκρεμού, χρησιμοποιώντας μάλιστα ειρωνεία στα λεγόμενα του για τον τέως υπουργό και λέγοντας χαρακτηριστικά:«Ηταν ο Βαρουφάκης που το έκανε και γύρισε χαρούμενος σπίτι και είπε »ντάρλινγκ έκλεισα τις τράπεζες»».

«Η κυβέρνηση είναι παγιδευμένη σε θεωρίες παιγνίων… Τότε που χειροκροτούσατε τον Βαρουφάκη», είπε ακόμη, προσθέτοντας ότι η χώρα δεν κυβερνιέται και αυτό κοστίζει ακριβά. «Είπατε ότι θα κυβερνήσετε τη δεύτερη φορά, αλλά ούτε τώρα κυβερνάτε», τόνισε.

Tέλος ο κ. Μειμαράκης κατέληξε υποστηρίζοντας: «Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο καλός καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Ο Τσίπρας είπε ότι δεν είναι καπετάνιος παντός καιρού. Δηλαδή στη φουρτούνα δεν μπορεί; Μόνο όταν είναι ήρεμα τα νερά; Να ανέβετε όλοι μαζί στη γέφυρα και να πιάσετε το τιμόνι»,

 

 Σχόλια