Μεϊμαράκης: «Οχι» στην κυβερνητική σύμπραξη με Τσίπρα

Μεϊμαράκης: «Οχι» στην κυβερνητική σύμπραξη με Τσίπρα

Σε συνέντευξή του στο «Εθνος», ο υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ, τονίσε πως το μόνο που επιθυμεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι «συνενόχους» στην καταστροφική πολιτική που ακολουθεί.

«Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του, με την ανεύθυνη και αναξιόπιστη συμπεριφορά τους, έχουν αποκλείσει κάθε δυνατότητα καταρχήν συνεννόησης. Αυτό που επιθυμεί είναι συνενόχους για να εφαρμόσει με τις μικρότερες δυνατόν συνέπειες την καταστροφική του πολιτική».

«Η Νέα Δημοκρατία έχει μάθει να βάζει πλάτη στις κρίσιμες για τον τόπο στιγμές», ανέφερε και συνέχισε, λέγοντας πως «είναι άλλο πράγμα να στηρίζεις επιλογές και νομοσχέδια που υπηρετούν το εθνικό συμφέρον κι αποτρέπουν εθνικές συμφορές, κι άλλο να συμμετέχεις σε ένα κυβερνητικό σχήμα που ο ένας εταίρος συνειδητά προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες και τις πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες προσχηματικά επιδιώκει να συνεργαστεί».

Οσον αφορά τις εσωκομματικές εκλογές, τονίζει πως σημασία έχει η ανάδειξη μιας ηγεσίας, που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή, που έχει ανάγκη η χώρα.

«Το κρίσιμο διακύβευμα της εσωκομματικής μας αναμέτρησης είναι να αναδείξουμε μια νέα ηγεσία που θα καταστήσει ξανά τη Νέα Δημοκρατία στη συνείδηση των πολιτών ως δύναμη αλλαγής, ικανής να προωθήσει τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα», δήλωσε.

Παράλληλα, μίλησε για «επικοινωνιακό εύρημα περί παλιού και νέου», που όπως υπογράμμισε είναι «ένα οπισθοδρομικό απολίτικο και κάλπικο σύνθημα».

«Η ανανέωση απαιτεί ιδέες, όχι πράξη ληξιαρχείου» και «γι’ αυτό εγώ δίνω μάχη ιδεών και όχι γενεών», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

 Σχόλια