Μεϊμαράκης: Συνταγματική υποχρέωση το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών πριν τις εκλογές

Μεϊμαράκης: Συνταγματική υποχρέωση το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών πριν τις εκλογές

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών μετά τη λήξη της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά τη συνάντησή που είχε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Αναλυτικότερα, στον απόηχο διαρροών πως υπάρχει ενδεχόμενο μη σύγκλησης του Συμβουλίου, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως συνεδρίαση των αρχηγών αποτελεί συνταγματική υποχρέωση και υπογράμμισε πως θα πρέπει να είναι το όργανο όπου θα συζητηθεί το κρίσιμο ζήτημα της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως το θέμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα πρέπει να τεθεί επί τάπητος ακόμα κι αν ορισμένοι πολιτικοί αρχηγοί δε θέλουν να λάβουν μέρος στο Συμβούλιο, σχολιάζοντας λιτά πως είναι «πολύ σημαντικό» ζήτημα ποιοι άνθρωποι θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας έως τις κάλπες.

Ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε έμμεση επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τη στρατηγική που έχει ακολουθήσει στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, λέγοντας πως δεν είναι δυνατό σε αυτή τη συγκυρία ο πρωθυπουργός να επιλέγει την οδό της μη συνεννόησης, όχι μόνο για τη συγκρότηση κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, αλλά και για το τι θα πρέπει να ακολουθήσει το αποτέλεσμα της κάλπης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στη συνάντησή του με τον αρχηγό της Λαϊκής Ενότητας, ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως έγινε μεν μια «μακρά και εποικοδομητική συνάντηση», αλλά προσέθεσε πως οι διαφορές μεταξύ των δυο παρατάξεων είναι «άβυσσος».Σχόλια